Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «αντοχής του προϋπολογισμού»!

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ, ΠΟΥ χρησιμοποιούν κατά καιρούς οι υπουργοί Οικονομίας, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ σήμερα, είναι πραγματικά εκνευριστική. Μιλάμε γι' αυτό που διαμήνυσε χτες ο Γ. Αλογοσκούφης, περί παροχών «όσο αντέχει ο προϋπολογισμός»!

* * *

Τι είναι, δηλαδή, αυτή η ...«αντοχή» του προϋπολογισμού; Πώς γίνεται ένας προϋπολογισμός να αντέχει δισεκατομμύρια ενισχύσεων των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών και να μην μπορεί να σηκώσει οποιαδήποτε παροχή προς τον κοσμάκη;

* * *

Αλλωστε, όταν ακούει ο μισθωτός αυτής της χώρας τη λέξη «αντοχή» μόνο στον προϋπολογισμό δεν πάει το μυαλό του. Αντιθέτως, σκέφτεται την αντοχή του πορτοφολιού του και την αντοχή των ...νεύρων με όλους αυτούς που τον κυβερνούν.

* * *

«ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» το ονομάζουν, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε περί τινος πρόκειται. Για τα δέκα τουριστικά ακίνητα του Δημοσίου μιλάμε, που αποφασίστηκε χτες η εκποίησή τους από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

* * *

Προφανώς, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι λέξεις «αξιοποίηση» και «ιδιωτικοποίηση» είναι ταυτόσημες. Οπως φαίνεται, δε χωράει στο μυαλό τους (για την ακρίβεια, στην πολιτική τους) ότι μπορεί να «αξιοποιηθεί» και κάτι που θα παραμείνει στο Δημόσιο.

* * *

Κι αν δε χωράει αυτό, πόσο μάλλον δε χωράει το να θεωρήσουν «αξιοποίηση» τη χρήση κτιρίων και εγκαταστάσεων του Δημοσίου, προκειμένου να κάνουν δωρεάν διακοπές αυτοί που το δικαιούνται, δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι φορολογούμενοι πολίτες.

* * *

ΤΕΛΙΚΑ, Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ» δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. Ακόμη και αυτές οι ανεπαρκέστατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, που υποσχέθηκε από τον ΟΤΕ φθηνό Ιντερνετ στους φοιτητές, προκάλεσαν αντιδράσεις από τις ανταγωνίστριες εταιρίες. Θέλουν κι αυτές ...να μπουν στο κόλπο.


Γρηγοριάδης Κώστας

* * *

Φυσικά, δε θα είχαν καμιά όρεξη να εμπλακούν, αν ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (κάτι, δηλαδή, που στοιχειωδώς έπρεπε να ισχύει). Και μόνον από την κατάσταση που δημιουργείται, καταλαβαίνουμε ότι ...κάποιο (κερδοσκοπικό) λάκκο έχει η φάβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ