Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
MAYΡΟΒΟΥΝΙΟ
Εμμεση προεκλογική υπενθύμιση «πραξικοπήματος»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Τεταμένη χαρακτήρισε την κατάσταση στο Μαυροβούνιο ενόψει των τοπικών εκλογών της 11ης του μήνα, ο υπουργός Οικονομικών του Μαυροβουνίου Μίροσλαβ Ιβανίσεβιτς, απορρίπτοντας μάλιστα κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκδήλωσης «πραξικοπήματος» από το γιουγκοσλαβικό στρατό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στην Ποντγκόριτσα.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων που έκανε χτες ο Ιβανίσεβιτς στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε μεταξύ άλλων για να επιβεβαιώσει το κλείσιμο επενδυτικής συμφωνίας από τον γνωστό μεγαλοκεφαλαιούχο Τζορτζ Σόρος, απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκδήλωσης πραξικοπήματος από τον ομοσπονδιακό στρατό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. «Γνωρίζουμε καλά πως κορυφαίοι αξιωματούχοι του γιουγκοσλαβικού στρατού είναι απόλυτα έμπιστοι στον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς... Αλλά το Μαυροβούνιο δεν τους δίνει αφορμές να προβούν σε ανατρεπτικές ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο Μαυροβούνιος υπουργός Οικονομικών.

Το ίδιο 24ωρο, σε κοιμητήριο της Ποντγκόριτσα συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, που αποχαιρέτησαν για ύστατη φορά τον 38χρονο δολοφονηθέντα σύμβουλο του προέδρου του Μαυροβουνίου, Γκόραν Ζούγκιτς.

Επίσκεψη Παπούλια στο Βελιγράδι

Υπέρ της άρσης όλων των κυρώσεων κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας τάχθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κάρολος Παπούλιας. Ο Κ. Παπούλιας, που ολοκληρώνει σήμερα τριήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, μετά από πρόσκληση του Γιουγκοσλάβου προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων, Λιούμπισα Ρίστιτς, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Σερβίας Μίλαν Μιλουντίνοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ