Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Χωρίς λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο

Η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε, υπέγραψε το μνημόνιο και μετά από περίπου δύο βδομάδες ...ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο

Την αντίθεση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» να δημιουργηθεί το γήπεδο της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας (ΠΑΕ) ΠΑΟ στο Βοτανικό, έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πρωτεύουσας, εξέφρασε κατά τη διάρκεια του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της παράταξης. Το θέμα συζητήθηκε μετά από ενημέρωση της δημάρχου, Ντ. Μπακογιάννη, για το μνημόνιο που υπογράφτηκε μεταξύ του Παναθηναϊκού και της διοίκησης του δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έμαθε για το μνημόνιο, που υπέγραψε η διοίκηση, από τον ...Τύπο! Για το λόγο αυτό ο Σπ. Χαλβατζής, παίρνοντας το λόγο, τόνισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα» και όχι απλά να παραστεί «στα εγκαίνια αυτών των εγκαταστάσεων». Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» επισήμανε στη συνέχεια: «Υποστηρίζουμε την ανάγκη να δημιουργηθούν περισσότερα γήπεδα για την άθληση των παιδιών, της νεολαίας». Ομως, συνέχισε, «είμαστε ενάντιοι σε εκχώρηση δημόσιων ή δημοτικών χώρων για γήπεδα. Οι Ανώνυμες Εταιρίες, όπως είναι και ο Παναθηναϊκός, μπορούν να αγοράσουν τους χώρους που θα κατασκευάσουν το γήπεδό τους και οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις». Αλλωστε, το συγκεκριμένο γήπεδο θα είναι περισσότερο μια εμπορική επιχείρηση με καταστήματα κλπ., παρά χώρος άθλησης.

Η Ντ. Μπακογιάννη, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για το μνημόνιο που έχει ήδη υπογράψει η διοίκηση με τον Παναθηναϊκό, ισχυρίστηκε πως το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση μόνο αφού έχει ιδρυθεί και η εταιρία ανάμεσα στο δήμο και στην Εθνική Τράπεζα (ιδιοκτήτες του χώρου που θα παραχωρηθεί στον ΠΑΟ). Ουσιαστικά, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν θα έχουν ήδη ληφθεί όλες οι αποφάσεις, ζητώντας την επικύρωσή τους! Αναφορικά με τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, η δήμαρχος παραδέχτηκε τη λειτουργία τους και για να την αιτιολογήσει ισχυρίστηκε ότι με τα έσοδα από αυτά τα καταστήματα θα ...συντηρηθεί (!) το πράσινο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο χώρο. Επιπλέον, η δήμαρχος επανέλαβε πως ο χώρος της λεωφόρου Αλεξάνδρας - όπου σήμερα στεγάζεται το γήπεδο του ΠΑΟ - θα γίνει χώρος υψηλού πρασίνου, αλλά με ...γκαράζ από κάτω!

Οπως τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, «υψηλό πράσινο και γκαράζ είναι ασύμβατες έννοιες». Και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε το πάρκο Ελευθερίας, όπου κάτω απ' αυτό υπάρχει γκαράζ του Μεγάρου Μουσικής. Σήμερα το μόνο που «ανθίζει» στο συγκεκριμένο χώρο του πάρκου είναι η ...χλόη!

Τέλος, η Ντ. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση του Βοτανικού, ο χώρος δεν πρόκειται να εκχωρηθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟ αλλά να ...ενοικιαστεί! Φυσικά, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αφού η ΠΑΕ θα έχει το δικαίωμα χρήσης του χώρου, με αποτέλεσμα, επί της ουσίας, ο χώρος να εκχωρείται - όπως κι αν ονομαστεί η συγκεκριμένη παραχώρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ