Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Διώξεις για τρεις δικαστές και 11 δικηγόρους

Συνεχίζονται οι έρευνες με τους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς και τα νοσηρά φαινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αλλες δύο ποινικές διώξεις είχαμε χτες σε λειτουργούς της Θέμιδας, καθώς ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς παρήγγειλε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γ. Σίδερη την άσκηση ποινικών διώξεων στην πρώην ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια και στον πρώην προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, Νεκ. Βαζαίο. Παράλληλα, ο εισαγγελέας Εφετών Κυρ. Καρούτσος ζητάει την παραπομπή στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην πρωτοδίκη Λ. Στάθη, καθώς και 11 δικηγόρων.

Η παραγγελία για ποινική δίωξη εναντίον της πρώην ανακρίτριας Κ. Μπουρμπούλια, η οποία είχε χειριστεί και υποθέσεις με το σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο, ασκήθηκε για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην ανακρίτρια απήγγειλε κατηγορία σε μάρτυρα οικονομικής υπόθεσης, προκειμένου να τον εξασθενήσει, ενώ τελικά απηλλάγη με μεταγενέστερο βούλευμα. Να σημειωθεί ότι η χτεσινή ποινική δίωξη εις βάρος της Κ. Μπουρμπούλια δε σχετίζεται με το Χρηματιστήριο. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Κ. Μπουρμπούλια έχει ήδη στο ενεργητικό της μια καταδικαστική απόφαση (3ετή φυλάκιση με αναστολή).

Ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός εναντίον του οποίου ο Γ. Σανιδάς παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης, είναι ο πρώην προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών Νεκ. Βαζαίος, για το αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης (πλημμέλημα). Ο Νεκ. Βαζαίος κατηγορείται ότι δίκασε υπόθεση που χειριζόταν ως δικηγόρος ο κουμπάρος του.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Εφετών Κυρ. Καρούτσος ζητάει την παραπομπή στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην πρωτοδίκη Λ. Στάθη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροληψία δικαστή κατά συρροή. Ο Λ. Στάθης είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών Κυρ. Καρούτσος με πρότασή του ζητάει την παράταση της προσωρινής κράτησης.

Τέλος, ο Κυρ. Καρούτσος ζητάει ακόμη τη δίωξη 11 δικηγόρων, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροδοκία του Λ. Στάθη, καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό βρέθηκαν καταθέσεις από τους εν λόγω δικηγόρους.

Στο μεταξύ πιθανότατα αύριο θα προσέλθει στον Αρειο Πάγο ο Αχ. Ζήσης, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος ελέγχεται ότι παρενέβη σε υπόθεση επιχειρηματία, όπου τη νομική εκπροσώπηση είχε η σύζυγος του δικαστικού λειτουργού. Γι' αυτές τις υπηρεσίες ο επιχειρηματίας έκανε τις οικοδομικές εργασίες στην επισκευή εξοχικής κατοικίας του Αχ. Ζήση. Να σημειωθεί ότι ο Αχ. Ζήσης αρνείται τα πάντα και έχει καταθέσει μηνύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορίστηκε και τρίτος εισαγγελικός λειτουργός για την έρευνα (2008-10-14 00:00:00.0)
Αρχίζουν οι αποφυλακίσεις! (2006-02-28 00:00:00.0)
Ο ατέλειωτος κύκλος της σαπίλας (2006-01-24 00:00:00.0)
Ελεύθερος και ο Σάκης Κεχαγιόγλου (2005-12-21 00:00:00.0)
Ενοχη για δωροληψία η Μπουρμπούλια (2005-07-06 00:00:00.0)
Ενταλμα σύλληψης στην Ιντερπόλ για τον Βαβύλη (2005-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ