Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ»
Αρχίζουν οι αποφυλακίσεις!

Διώξεις σε πάνω από 200 δικαστικούς για δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου Πρωτοδικών Λεωνίδα Στάθη, που είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω δωροδοκούμενος, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Π. Νικολούδης. Ο πρώην δικαστικός που ήταν ο πρώτος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, τον περασμένο Μάη για την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος, κατηγορείται ότι λάμβανε χρηματικά ποσά από δικηγόρους, προκειμένου να εκδίδει ευνοϊκές αποφάσεις για εντολείς τους.

Σύμφωνα με τον εισηγητή στο Συμβούλιο Εφετών, οι κατηγορίες αυτές είναι σε βαθμό πλημμελήματος, αφού συνδέονται με την επίσης πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξη της δωροληψίας. Ετσι, ο Λ. Στάθης μπορεί να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Σε πάνω από 200 δικαστές έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, γιατί δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις «πόθεν έσχες» ή οι δηλώσεις τους ήταν ανακριβείς. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους σε 336 δηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκύψει στοιχεία ικανά που στοιχειοθετούν την άσκηση ποινικών διώξεων σε 230 δικαστικούς. Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ο αντεισαγγελέας Εφετών Ν. Τζουλάκης και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιω. Κανιαδάκης, με το ερώτημα της προσωρινής αργίας, ενώ εναντίον τους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη. Η προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Αθήνας, Ιω. Γιαννούλη, έχει ήδη τεθεί σε προσωρινή αργία.

Ποινικές διώξεις έχουν ήδη ασκηθεί και εναντίον του προέδρου Εφετών Σπ. Πολίτη, της εφέτη Αγγ. Ζέρβα και του εφέτη Δ. Γεώργα, όπως ανέφερε χτες σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρ. Κεδίκογλου. Να σημειωθεί ότι, αν και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε πάνω από 200 δικαστικούς λειτουργούς για μη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου δημοσιοποίησε μόνο έξι ονόματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ