Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δημοσκοπικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ...ΠΡΑΓΜΑ με αυτά τα γκάλοπ, από όπου κι αν προέρχονται. Μπορούν να εντοπίσουν ακόμη και μεταβολές της τάξης του ...στατιστικού λάθους, είτε υπέρ της ΝΔ είτε υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Για την πολιτική και των δύο (δηλαδή την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της ακρίβειας) δεν μπορούν να εντοπίσουν ποτέ και κανένα ποσοστό αντίθεσης της κοινής γνώμης.

Ακόμη κι όταν εντοπίζουν ένα τέτοιο ποσοστό, τότε αυτό είναι αντίθετο στη γαλάζια πολιτική λιτότητας, αλλά υπέρ της ανάλογης πράσινης...

Από μια άποψη, βέβαια, όλ' αυτά είναι περίπου λογικά. Βλέπετε, ο καθένας μαθαίνει αυτό που ...θέλει να μάθει και παίρνει απαντήσεις σε αυτά που ρωτάει.

Και ουδείς μεγαλοσχήμων και κανένας ιδιωτικός όμιλος Μέσων Ενημέρωσης δε θα χρηματοδοτούσε μια έρευνα που θα στόχευε να μάθει τι πράγματι θέλει ο κόσμος. Δεν αποτελεί ...κερδοφόρα επένδυση κάτι τέτοιο.

ΕΤΣΙ, μετά το τελευταίο γκάλοπ της ΑΛΚΟ, έχουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να «διυλίζουν τον κώνωπα» ψάχνοντας να βρουν επικοινωνιακές πολιτικές και «κολπάκια» που θα τους δώσουν «μονάδες».

Μην απορήσετε λοιπόν αν αλλάξουν πρόσωπα, στιλ, συνήθειες, νοοτροπίες, φρασεολογία, τακτικές, εντάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις, κούρεμα, χτένισμα, ξύρισμα, ντύσιμο και αξεσουάρ. Μόνον πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξουν...

Σε αυτό η συναίνεση θα συνεχίσει να βασιλεύει και ο εργαζόμενος να αντιμετωπίζεται σαν ανόητος καταναλωτής «ατάκας», σκανδαλολογίας και κουτσομπολιού. Σαν ον που δε σκέπτεται δηλαδή.

ΘΕΛΕΙ, ΜΗΠΩΣ, να το πιστέψουμε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ότι ο διάλογος του υπουργείου με τους σχετικούς φορείς, για τον επερχόμενο νόμο περί συγκέντρωσης των Μέσων Ενημέρωσης, πραγματοποιείται ...με έγγραφα υπομνήματα;


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο, για το οποίο οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις «κάτω από το τραπέζι» δίνουν και παίρνουν, είναι αυτό. Αλλωστε έχουμε πάρει ήδη μια γεύση με το προσχέδιο το οποίο δημοσιοποίησε προ μηνών. Κι έχουμε καταλάβει πού ...πάει το πράγμα και ποιους βολεύει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ