Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Δήμος προπύργιο αντίστασης και αντεπίθεσης»

Την ανάγκη ο Δήμος της Αθήνας να μετατραπεί σε προπύργιο αντίστασης και αντεπίθεσης, συμπαραστάτης στους αγώνες του λαού και φορέας μιας άλλης πολιτικής αντίληψης και πολιτισμού, σημείωσε από την πλευρά του ο Νίκος Μπουζάνης, γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και εκπρόσωπος της «Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης» Αθήνας (ΔΗ.Κ.ΚΙ).

Οπως τόνισε, η ΔΗ.Κ.ΚΙ. Αθήνας ενώνει τις δυνάμεις της σε μια ευρύτερη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία, μαζί τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΚΚΕ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

«Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης ΔΗ.Κ.ΚΙ. Αθήνας, είπε, χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση - συγκέντρωση για τις προγραμματικές θέσεις της Συμπαράταξης για την Αθήνα. Δηλώνουμε σήμερα την κατ' αρχήν ενεργό συμμετοχή μας στη Ριζοσπαστική Συνεργασία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με το ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στη "Συμπαράταξη" με υποψήφιο δήμαρχο τον καταξιωμένο αγωνιστή Σπύρο Χαλβατζή και θα αγωνιστούμε για μια καλύτερη Αθήνα και όχι μόνο, αφού η Αθήνα λόγω θέσης και ιστορίας πρέπει να γίνει το παράδειγμα προοδευτικής Αυτοδιοίκησης και λαϊκού αμεσοδημοκρατικού προτύπου και στους άλλους δήμους της χώρας μας.

Η ΔΗ.Κ.ΚΙ. Αθήνας, βεβαίως, συνεχίζει τις εσωτερικές της διαδικασίες με σκοπό την ολοκληρωμένη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Συνεργασίας».

«Τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα του δικομματισμού, έχοντας μετατραπεί από κόμματα εκπρόσωποι κοινωνικών τάξεων και ομάδων σε πολιτικά εκφυλισμένους μηχανισμούς διαχείρισης και νομής της εξουσίας, χρησιμοποιούν την Αυτοδιοίκηση ως εύφορο έδαφος για να ανακυκλώνουν και να αναπαράγουν την κρίση τους. Εδώ βρίσκονται και οι βαθύτερες αιτίες για την κρίση του θεσμού που εκδηλώνεται και με γενικευμένα φαινόμενα παρακμής, διαφθοράς και δεν υπάρχει περίπτωση ή πιθανότητα ανάταξης του θεσμού και αξιοποίησης των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνατοτήτων χωρίς την ανατροπή κεντρικά και τοπικά του Νεοφιλελεύθερου - Νεοταξικού πολιτικού και ιδεολογικού συστήματος.

Αρα ο τοπικός χαρακτήρας των επερχόμενων εκλογών Αυτοδιοίκησης για να είναι αυθεντικά τοπικός, πρέπει ταυτόχρονα να θέτει αυτά τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ