Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παπαδιαμάντης του Αιγαίου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου (έδρα του η Χίος) θα παρουσιάσει στην Αθήνα το έργο «Τα ρόδα της αυγής», βασισμένο στα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη «Ερως - Ηρως» και «Η νοσταλγός», σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιώργου Μπινιάρη, καλλιτεχνική επιμέλεια Δήμου Αβδελιώδη, σκηνικά Νίκου Χατζή, μουσική επιμέλεια Μίτσυς Ακογιούνογλου.

Το έργο «Τα ρόδα της αυγής» παρουσιάστηκε με επιτυχία στα χωριά της Χίου και στα νησιά του Αιγαίου. Τώρα στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί στο θέατρο Λυκαβηττού (26/9, 9μμ) και στη «Ρεματιά» Χαλανδρίου (27/9, 9μμ).

Στα «Ρόδα της αυγής» ακούγεται ο θαυμαστός λόγος του Παπαδιαμάντη, συνοδευμένος με ζωντανή μουσική από παραδοσιακά όργανα και τραγούδια. Παίζουν: Μαρκέλλα Γεωργαλά, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μαρία Λούρου, Μαρία Ρεβελάκη, Γιάννης Μωυσίδης, Αρκαδία Ψάλτη, Δημήτρης Κουτσουράκης. Μουσικοί: Μίτσυ Ακογιούνογλου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ελισάβετ Αναγνώστου.

Προπώληση εισιτηρίων για το Λυκαβηττό μέχρι 25/9 στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ. 210 9282900) και στην είσοδο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης. Εισιτήριο 20 ευρώ, φοιτητικό - στρατιωτικό 15 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ