Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
Ωρα για διάκριση

Πρεμιέρα για την Εθνική μας στο Βελιγράδι με αντίπαλο τη δυνατή Γαλλία

Σέβεται αλλά δε φοβάται τη Γαλλία η Εθνική μας, όπως τονίζει ο Π. Γιαννάκης

Eurokinissi

Σέβεται αλλά δε φοβάται τη Γαλλία η Εθνική μας, όπως τονίζει ο Π. Γιαννάκης
Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ταλέντο των παικτών του, ενώ άφησε - για πρώτη φορά - ανοιχτό ένα παραθυράκι για μετάλλιο. Το θέμα συζήτησης ήταν η αναμέτρηση με τη Γαλλία (21.30, ΝΕΤ). Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης περιμένει σήμερα να δει όχι μόνο την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, αλλά και τη νέα... αυγή του ελληνικού μπάσκετ. Ομως αυτό θα κριθεί από το αποτέλεσμα και ο «Δράκος» έχει καλό προαίσθημα: «Αυτή η γενιά μόλις ξεκινά. Είναι μεγάλο λάθος να στιγματιστεί από ένα κακό αποτέλεσμα. Η ουσία είναι αν αυτό που βλέπετε σας αρέσει. Αν, όντως, σας αρέσει, όπως και στους περισσότερους που έχουν δει αυτή την ομάδα, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Ελπίζω ότι θα πανηγυρίσουμε, ίσως και άμεσα, μαζί τους».

Ο Π. Γιαννάκης, αφού ήδη οι παίκτες του είχαν αποχωρήσει από τη συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε πως ακόμα και ο ίδιος εντυπωσιάζεται από όσα μπορούν να πετύχουν: «Ακόμα και εμείς στον πάγκο βλέπουμε μερικές φορές πράγματα στο παρκέ που είναι απίστευτα, είναι διαφήμιση του μπάσκετ. Ποτέ δεν αισθάνθηκα σε αυτή την ομάδα πως πρέπει να κάνω τον παιδονόμο»...

Οσο για τη Γαλλία, ο Γιαννάκης τη σέβεται, αλλά δεν τη φοβάται: «Εχει πολύ καλούς αθλητές, παιδιά από το ΝΒΑ, αλλά εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τους πάντες στα μάτια. Το σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα στα δύσκολα, να μείνει ο ένας κοντά στον άλλον».

Στον άλλο αγώνα του Γ' ομίλου, της Εθνικής μας, θα παίξουν στις 18.30 (ΕΤ-1) Σλοβενία και Βοσνία.

Το σημερινό πρόγραμμα της πρεμιέρας: Α' όμιλος: Γερμανία - Ιταλία, Ρωσία - Ουκρανία. Β' όμιλος: Κροατία - Βουλγαρία, Τουρκία - Λιθουανία. Δ' όμιλος: Λετονία - Ισραήλ, Σερβία - Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ