Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΕΝΙΤ - ΑΕΚ 0 - 0
Βολική ισοπαλία

Φάση με πρωταγωνιστή τον Ιβιτς από το χτεσινό ματς στη Ρωσία

Eurokinissi

Φάση με πρωταγωνιστή τον Ιβιτς από το χτεσινό ματς στη Ρωσία
«Βραχεία κεφαλή», στην υπόθεση πρόκριση έχει από χτες η ΑΕΚ. Απέσπασε 0 - 0 από τη Ζενίτ και πλέον το εισιτήριο θα σφραγιστεί στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, όπου οι «κιτρινόμαυροι», θεωρητικά, έχουν το πλεονέκτημα. Αρκεί το συν της παρουσίας του κόσμου να συνδυαστεί και με σημαντική βελτίωση της απόδοσής τους. Μόνο τότε μπορούν να ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν αυτοί να πανηγυρίσουν.

Η χτεσινή αναμέτρηση, ήταν - για την ΑΕΚ - ο ορισμός της σκοπιμότητας. Από την αρχή έγινε ξεκάθαρο πως στόχος ήταν η διαφύλαξη του μηδέν. Ετσι οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν, με αμιγώς αμυντική διάταξη και φιλοσοφία. Και - εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι - τα κατάφεραν. Γιατί με εξαίρεση κάποια λάθη, που όμως δε στοίχισαν, στα μετόπισθεν τα πήγαν καλά. Αντίθετα, προβληματική ήταν η μεσαία γραμμή και τραγική η επιθετική. Είναι ενδεικτικό πως ουσιαστικά αισθητή την παρουσία τους, στην αντίπαλη περιοχή, έκαναν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μετά από στημένη μπάλα. Ενώ στην επανάληψη, στις λιγοστές επιθέσεις τους, δεν είχαν καλές επιλογές. Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα, είναι το γεγονός ότι ο Σορεντίνο ήταν ο καλύτερος παίχτης της ΑΕΚ.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ήθελαν, προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάντως, εντός παιδιάς, φάνηκαν περισσότερο ομάδα. Πήραν τα ηνία από την αρχή, κέρδισαν τις εντυπώσεις και το μόνο που τους έλειψε ήταν η ουσία. Ετρεξαν πολύ, είχαν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη.

Στις δηλώσεις του ο Σάντος, μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε ότι από ένα σημείο και μετά «δείξαμε λίγο κουρασμένοι και προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα επιθετικά με την είσοδο των Λάκη, Σοάρες. Υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις όπου θα μπορούσαμε να βγάλουμε καλές αντεπιθέσεις, αλλά δεν κρατούσαμε καλά την μπάλα. Πιστεύω ότι εκεί έλειψε η αυτοσυγκέντρωση των παικτών που σκέφτονταν την άμυνα. Σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε, όμως σεβόμαστε τη Ζενίτ».

ΖΕΝΙΤ: Τσοντοφάλσκι, Φλάχμπαρτ, Μάρες, Βιέστιτσα, Χάγκεν, Ραντίμοφ, Γκόρσκοφ (54' Πόσκους), Ανιούκοφ, Σπίβακ (86' Σιρλ), Κερζάκοφ, Αρσάβιν (75' Βλασόφ).

AEK: Σορεντίνο, Κόντης, Μάλμπασα, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης (90' Κυριακίδης), Ιβιτς, Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ (72' Σοάρες), Βενλίνσκι (84' Λάκης).

  • Στους άλλους δύο αγώνες για τα προκριματικά των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Ξάνθη, παρότι προσπάθησε, έχασε από τη Μίντλεσμπρο με 2-0. Η ακριτική ομάδα θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο, αλλά τέσσερις φορές οι επιθετικοί της είχαν κακές επιλογές στην κρίσιμη στιγμή.
  • Στο «Ολύμπικο» ένας κακός Αρης συνετρίβη από τη Ρόμα με 5-1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ