Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Εντείνεται το αδιέξοδο

Σε τραγικό αδιέξοδο έχει φτάσει πλέον το ζήτημα της διάθεσης των απορριμμάτων στην Αττική, αφού είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος σε λίγο διάστημα να μην υπάρχει χώρος για την εναπόθεσή τους, ύστερα από τις εξής εξελίξεις:

  • Η χωματερή των Ανω Λιοσίων, μοναδικός νόμιμος χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων, βρίσκεται ήδη σε συνθήκες υπερκορεσμού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να βιώνουν πλέον ανυπόφορες καταστάσεις. Σημειώνεται ότι κάθε μέρες καταγράφονται δεκάδες λιποθυμικά επεισόδια λόγω της έντονης δυσοσμίας. Μόνο τους τελευταίους μήνες περίπου 7.500 κάτοικοι της Δυτικής Αττικής υπέβαλαν σχετικές καταγγελίες στη Νομαρχία Πειραιά, στο ΕΚΑΒ και στα τοπικά νοσοκομεία.
  • Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του «Ρ», απέρριψε ως μη νόμιμη τη σύμβαση για την απευθείας ανάθεση της κατασκευής ενός κυττάρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σε περιοχή της Φυλής. Ο χώρος αυτός θα λειτουργούσε ως χώρος υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων κατά τη μεταβατική περίοδο, δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για το ΧΥΤΑ της Φυλής.

Μετά και τις εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει μία περίοδος κατά την οποία κινδυνεύουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να μην ξέρουν πού θα εναποθέσουν τα απορρίμματά τους! Κι όλα αυτά εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όσο και από την ΤΕΔΚΝΑ και τον ΕΣΔΚΝΑ (όπου πρωτοστατούν οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ). Επίκεντρο της πολιτικής αυτής ήταν η πυρπόληση του σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τρεις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην Αττική και η διαιώνιση της διάθεσής τους μόνο στη Δυτική Αττική που μετατράπηκε ως ο μοναδικός σκουπιδότοπος της Αττικής, φτάνοντας να διαχειρίζεται ακόμη και τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ