Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ 66-61
Σε τροχιά μεταλλίου

Στους τέσσερις του φετινού Ευρωμπάσκετ φιγουράρει από χτες η Ελλάδα, μετά τη νίκη επί της Ρωσίας με 66-61 για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ετσι τώρα η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Σαββάτου το νικητή της συνάντησης Λιθουανίας - Γαλλίας (έπαιζαν αργά χτες το βράδυ) διεκδικώντας την είσοδο στον τελικό. Ας σημειωθεί ότι από χτες η Ελλάδα εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας του χρόνου το καλοκαίρι. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Η ελληνική ομάδα έκανε πολύ άσχημο ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 12 (14-2 στο 9') πόντους, αφού είχε σημαντικά αμυντικά προβλήματα απέναντι στο γρήγορο ρυθμό των αντιπάλων της. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έδειξε σημεία ανάκαμψης εκμεταλλευόμενη και την επιπολαιότητα των Ρώσων στην επίθεση. Η αντεπίθεση της Εθνικής έγινε στη δεύτερη περίοδο, όπου οι Ελληνες παίκτες χάρη και στο επιθετικό... ξύπνημα του Παπαλουκά στην περιφέρεια και τη βελτίωση της άμυνας, πλησίασαν στους δυο πόντους (28-26). Η έλλειψη ψυχραιμίας όμως προς το τέλος του ημιχρόνου και μία τεχνική ποινή στον πάγκο, έφεραν και πάλι τη διαφορά στους επτά πόντους (33-26 ημίχρονο). Η αμυντική πίεση των Ελλήνων παικτών ιδιαίτερα στην περιφέρεια (όπου σταμάτησε τα εύκολα σουτ των Ρώσων), καθώς και οι αργές, κοντρολαρισμένες επιθέσεις που έδωσαν το δικαίωμα καλύτερης «εκμετάλλευσης» του Ντικούδη εντός πεδιάς, έφεραν την Εθνική μπροστά στο σκορ στο 30' με 44-40. Μια πεντάλεπτη ολιγωρία των διεθνών ιδιαίτερα στον τομέα των ριμπάουντ στις αρχές της τελευταίας περιόδου, σε συνδυασμό και την επιθετική βελτίωση των Ρώσων, έκανε τον αγώνα ντέρμπι στα τελευταία λεπτά (56-53 2' πριν το τέλος). Η ψυχραιμία όμως των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και ο επιθετικός οίστρος του Θ. Παπαλουκά κράτησαν τη νίκη για την Ελλάδα.

Φάση από το χτεσινό αγώνα

Eurokinissi

Φάση από το χτεσινό αγώνα
ΕΛΛΑΔΑ: Ζήσης, Παπαδόπουλος, Κακιούζης, Φώτσης, Ντικούδης, Σπανούλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης.

ΡΩΣΙΑ: Πονκράσοφ, Χόλντεν, Λικχολίτοφ, Φρίντζον, Μοργκούνοφ, Σαμοϊλένκο, Κριάπα, Πασούτιν, Μόνια, Κιριλένκο, Ιβάνοφ, Ζεβροσένκο.

  • Στους σημερινούς άλλους δυο προημιτελικούς η Σλοβενία θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία (19.00, ΕΤ-1) και η Ισπανία την Κροατία (22.00, ΕΤ-1). Από τους νικητές των ζευγαριών θα προκύψει ο δεύτερος ημιτελικός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ