Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Κόρινθο ο προαστιακός

Αλλη μια φιέστα διοργάνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης για να αναγγείλει, μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και αναβολές, την έναρξη δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου για Κόρινθο. Τα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα - Κόρινθος, Κόρινθος - Αεροδρόμιο και αντίστροφα, ξεκινούν από σήμερα, αν και ο ίδιος ο Μ. Λιάπης - σε προηγούμενη φιέστα - είχε εξαγγείλει ότι η επέκταση προς Κόρινθο θα δινόταν για εμπορική χρήση στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού.

Η κατασκευή της γραμμής Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών - Κόρινθος, συνολικού μήκους 88 χλμ. και προϋπολογισμού 475 εκατ. ευρώ, άρχισε το 1996 από τον ΟΣΕ, ενώ από το 1999 την ευθύνη κατασκευής ανέλαβε η θυγατρική ΕΡΓΑΟΣΕ Α.Ε.

Το εισιτήριο ορίστηκε στα έξι ευρώ στη διαδρομή Αθήνα - Κόρινθος και αντίστροφα και στα οκτώ ευρώ έως το αεροδρόμιο. Καθημερινά θα εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά ώρα (Αθήνα Σταθμός Λαρίσης - Κόρινθος, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών - Κόρινθος και αντίστροφα). Ο χρόνος διαδρομής Κόρινθος - Αεροδρόμιο είναι 1 ώρα και 25 λεπτά, με τέσσερις στάσεις σε: Νέα Πέραμο, Μέγαρα, Κινέττα και Αγ. Θεοδώρους. Οι σταθμοί στα Ανω Λιόσια, το Θριάσιο, στη Μαγούλα και το Ζεφύρι προβλέπεται να παραδοθούν την άνοιξη του 2006.

Οι μετακινήσεις στο νέο δίκτυο Κορίνθου - Αθηνών - Αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μια βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ