Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Πανελλαδική απεργία στις 19 του Οκτώβρη

Η ταξική τους Ομοσπονδία συντονίζει τους αγώνες του κλάδου

Με την ενίσχυση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απαντούν οι εργάτες και οι εργάτριες στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό και το Δέρμα. Η ταξική τους Ομοσπονδία (ΟΕΚΙΔΕ) αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στους τρεις κλάδους, την Τετάρτη 19 Οκτώβρη.

Η απεργιακή κινητοποίηση σηματοδοτεί την αναγκαιότητα όχι μόνο να δυναμώσει η κοινή πάλη των εργαζομένων για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στο σύνολο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προωθεί η ΕΕ. Οι αλλεπάλληλες απολύσεις και τα λουκέτα στα εργοστάσια της Κλωστοϋφαντουργίας και του Ιματισμού, η μεταφορά επιχειρήσεων σε χώρες, όπου η εργατική δύναμη είναι φτηνότερη, οι επιδοτήσεις στους μεγαλοβιομήχανους, η ανεργία, η ανασφάλεια, η εξαθλίωση που απειλούν τους εργαζόμενους, δεν είναι παρά συνέπειες της ευρωενωσιακής πολιτικής που υπηρετεί το κεφάλαιο.

Ηδη, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά εργοστάσια βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Τα «χτυπήματα» που το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί ο κλάδος απ' την εργοδοτική ασυδοσία και την κυβερνητική πολιτική είναι απανωτά: ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ, ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΕΞ ΦΟΡΜ, ΤΡΙΚΟΛΑΝ κτλ. Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που τα τελευταία χρόνια πετάχτηκαν στο δρόμο, χιλιάδες αυτοί στους οποίους η εργοδοσία χρωστά δεδουλευμένα, χιλιάδες όσοι απειλούνται μέρα με τη μέρα απ' την ανεργία.

Η επίθεση είναι γενικευμένη και δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο. Στρέφεται ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης. Γι' αυτό και η ΟΕΚΙΔΕ υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργάτες και οι εργάτριες του κλάδου να ενώσουν τα βήματά τους με όλους τους εργαζόμενους, στην κατεύθυνση να πολλαπλασιαστεί η δύναμη του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ