Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Σε απολογία επειδή αρνήθηκαν πορεία στο πεζοδρόμιο!

Ο πρόεδρος και ο ταμίας του σωματείου της «Σόφτεξ» μηνύθηκαν από δυο αστυνομικούς για τη συμμετοχή τους σε απεργιακή συγκέντρωση το 2004

Νέα χαρακτηριστικά φαίνεται πως αποκτά η προσπάθεια των κυβερνήσεων του κεφαλαίου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, ποινικοποιώντας τους αγώνες τους. Τούτες τις ημέρες διώκονται συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζομένων της «Αθηναϊκής Χαρτοποιίας - ΣΟΦΤΕΞ» επειδή - σύμφωνα με τις κατάπτυστες καταγγελίες - κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης το 2004, παρότρυναν τον κόσμο να κατεβεί στο δρόμο!

Το νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού αφορά αυτή τη φορά στον πρόεδρο του σωματείου Χρ. Κατσούλια και τον ταμία Δημ. Κατσιγιάννη. Οι δύο συνδικαλιστές κλήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων για ανάκριση, μετά από μήνυση δύο αστυνομικών και με την κατηγορία ότι πέρσι σε απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου ενάντια στις απολύσεις, οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, κατέλαβαν την Πειραιώς, μπροστά στο υπουργείο Απασχόλησης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συνδικαλιστών, οι δυο αστυνομικοί απαίτησαν ουσιαστικά να απαγορευτεί η πορεία και να ανέβουν οι απεργοί στο πεζοδρόμιο (!), πράγμα το οποίο δεν έγινε.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινή καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων στη «Σόφτεξ», η πολιτική της ΝΔ στην προσπάθειά της να ανακόψει τους κλιμακούμενους αγώνες των εργαζόμενων, δε διστάζει να περνά στην ανοιχτή τρομοκρατία, την ποινικοποίηση των αγώνων και τη δίωξη των συνδικαλιστών, με εργαλείο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Η ολομέτωπη επίθεση, τονίζει το Σωματείο, στα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται χωρίς σταματημό και με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζεται και από τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ). Αυτή η πολιτική είναι που βγάζει τους εργαζόμενους στο δρόμο. Κάτι που γνωρίζουν η κυβέρνηση και οι στυλοβάτες αυτής της πολιτικής και γι' αυτό προσπαθούν με την τρομοκρατία, την ποινικοποίηση των αγώνων να ανακόψουν τους αγώνες των εργαζομένων, την ογκούμενη αμφισβήτηση και δυσαρέσκεια στην πολιτική τους.

Το ΔΣ του Σωματείου προειδοποιεί πως οι διώξεις των συνδικαλιστών στρέφονται ενάντια στους αγώνες όλων των εργαζομένων, στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το Σωματείο τονίζει ότι ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους θα ενταθεί, με στόχο την ανατροπή της και καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει με κάθε μέσο την τρομοκρατία, την ποινικοποίηση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ