Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτη συμπεριφορά σε κρατούμενο - ασθενή

Ερωτήματα προκαλεί η συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων, όταν στον Ερυθρό Σταυρό έδεσαν με χειροπέδα, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, κρατούμενο - ασθενή που μόλις είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση!

Συγκεκριμένα, χτες τα ξημερώματα - στις 4 π.μ. - μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Κούρδος Α. Ν. (σ.σ.: τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του «Ρ») συνοδεία αστυνομικών με πολιτικά, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα πόδια. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής - Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών (σ.σ. το οποίο εκδόθηκε χτες το μεσημέρι), επρόκειτο για μέλος «σπείρας διακίνησης ναρκωτικών» και προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη «πήδηξε από το δεύτερο όροφο του διαμερίσματός του στον ακάλυπτο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε το χειρουργείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο δίκλινο θάλαμο 243, στο δεύτερο όροφο του νοσοκομείου. Εκεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στις 11.30 το πρωί, και ενώ ο ασθενής ήταν ακόμη σε αναισθησία και αιμορραγούσε στο σημείο του χτυπήματος, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών του πέρασε χειροπέδα (!) στο δεξί του χέρι και το έδεσε στο κεφαλάρι του κρεβατιού και ενώ το άλλο χέρι ήταν ακόμη με τον ορό!!! Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις συνοδών άλλων ασθενών. Ισως μάλιστα αυτό να ήταν και η αιτία που δύο ώρες μετά, στη 1.30 μ.μ., η Ασφάλεια εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση. Στις 12.45 το μεσημέρι, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η χειροπέδα αφαιρέθηκε. Στις 5 το απόγευμα, ο ασθενής - κρατούμενος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και νοσηλεύτηκε σε ειδικό θάλαμο νοσηλείας, όπως έπρεπε να είχε γίνει εξαρχής.

Σημειώνεται ότι άσχετα από το αν πρόκειται για τον οποιοδήποτε κακοποιό, ένας ασθενής δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να έχει μια τέτοια μεταχείριση, μια και ακόμη όχι μόνο δεν έχει καταδικαστεί, αλλά ούτε καν δικαστεί. Επιπλέον, ασθενής δεν επιτρέπεται να συνοδεύεται από αστυνομικούς μέσα στο θάλαμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ