Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Κλειστή από χτες η χωματερή

Η χωματερή σε κατάσταση υπερκορεσμού
Η χωματερή σε κατάσταση υπερκορεσμού
Με αμήχανες κινήσεις που το οξύνουν, αντί να το μειώνουν, προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το τραγικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής και της λυματολάσπης της Ψυττάλειας. Ενα αδιέξοδο που αποκαλύπτεται και από την επ' αόριστον αποχή, που ισοδυναμεί με κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, την οποία κήρυξαν οι εργαζόμενοι σ' αυτήν, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων των κατοίκων ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας.

Οπως δήλωσε και στο «Ρ» ο Γιώργος Σπιθουράκης, μέλος της διοίκησης του σωματείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ:«Οι εργαζόμενοι έφτασαν πλέον στα όριά τους μετά από 2,5 μήνες ανοχής. Η πολιτεία αδιαφορεί και ενώ θα μπορούσε να βρει άλλο χώρο βρήκε την εύκολη και φτηνή λύση του ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων, της πιο επιβαρυμένης περιβαλλοντικά περιοχής. Εχουν βρει τη χαβούζα που λέγεται Θριάσιο και ρίχνουν τα πάντα εδώ. Γι'αυτό είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι να συντονίσουν τον αγώνα τους μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για την οριστική απομάκρυνσή της. Οι εργαζόμενοι, πάντως, όπως σημείωσε ο συνδικαλιστής, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πρέπει να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και με διεύρυνση των αιτημάτων τους».

«Η απεργία υπηρετεί σκοπιμότητες», υποστηρίζει με χτεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλας, χωρίς να στηρίζει πουθενά τους ισχυρισμούς του. Επίσης δηλώνει ότι η λάσπη «θα εδαφοποιείται στα Λιόσια το αργότερο μέχρι το Δεκέμβρη και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί άλλη λύση, εκτός Λιοσίων», κάνοντας λόγο γενικά και αόριστα για δύο εναλλακτικές λύσεις που μελετώνται. Ουσιαστικά λέει στους εργαζομένους και κατοίκους της περιοχής «φάτε τη λάσπη στα μούτρα μέχρι νεοτέρας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ