Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 63
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Ευρωπρόβες»

Τέσσερις μέρες απέμειναν πριν την επίσημη έναρξη του EURO 2000 το οποίο ανοίγει την αυλαία του το Σάββατο και οι ομάδες που συμμετέχουν δεν άφησαν το τελευταίο τους Σαββατοκύριακο να περάσει ανεκμετάλλευτο. Ετσι, την τιμητική τους είχαν τα φιλικά παιχνίδια, από τα οποία όμως δεν έλειψαν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις για ορισμένους. Πρώτος και καλύτερος σε αυτόν τον τομέα ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Ντίνο Τζοφ, που όχι μόνο είδε την ομάδα του να χάνει με 1-0 από τη Νορβηγία στο Οσλο, αλλά έχασε και τον βασικό τερματοφύλακα. Ο Μπουφόν έσπασε το χέρι του σε μια προσπάθεια να αποκρούσει την μπάλα σε κεφαλιά του Κάριου και έτσι τη θέση του στα τελικά θα πάρει ο Τόλντο. Η νέα ήττα της Ιταλίας ξανάδωσε το έναυσμα για έντονη κριτική από τον ιταλικό Τύπο προς τους «Ατζούρι» και ειδικότερα τον Ντίνο Τζοφ.

Χωρίς ένα βασικό της στέλεχος, τον Ραούλ, ενδέχεται να παρουσιαστεί στο EURO και η Ισπανία, αφού ο διεθνής παίκτης υποφέρει από μυικό τράβηγμα και, όπως φάνηκε, μάλλον δεν το έχει ξεπεράσει. Εξ ου και το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στον αγώνα των «ταυρομάχων» με τη Σουηδία, που έληξε 1-1. Πρόβλημα όμως έχει και ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ροζάρ Λεμέρ, αφού εκτός της απογοητευτικής εμφάνισης της ομάδας του στον αγώνα με την Ιαπωνία, όπου αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2, τραυματίστηκε και ο Εμανουέλ Πετί.

Ηττα-έκπληξη υπέστησαν οι Γιουγκοσλάβοι, που στην τελική φάση της προετοιμασίας τους ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που πραγματοποιούν στην Απω Ανατολή, έχασαν από ομάδα επιλέκτων της Νότιας Κίνας με 4-2. Σε άλλους φιλικούς αγώνες είχαμε τα αποτελέσματα: Γερμανία-Τσεχία 3-2, Δανία-Βέλγιο 2-2, Μάλτα-Αγγλία 1-2, Πορτογαλία-Ουαλία 3-0, Σλοβενία-Σαουδική Αραβία 2-0, Ολλανδία-Πολωνία 3-0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ