Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Μετέωροι » παραμένουν οι εργαζόμενοι στο «Flash»

Μετέωροι εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» που ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Πουλόπουλος έχει ανακοινώσει πως θα προβεί σε απολύσεις επικαλούμενος τα οικονομικά του σταθμού.

Οπως είχε πει, χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι τα χρέη του σταθμού, θα πρέπει να φύγουν 50 εργαζόμενοι με τη... μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου» ή διαφορετικά με απολύσεις. Είχε «απειλήσει» μάλιστα πως σε περίπτωση που δε γίνει αυτό θα προχωρήσει σε πτώχευση του σταθμού.

Ηδη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να απολυθούν ουσιαστικά από το σταθμό με «εθελούσια έξοδο» 40 εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν υποβάλει και τους όρους τους σε σχέση με τα μισθολογικά τους και τις αποζημιώσεις. Προς το παρόν ο ιδιοκτήτης τηρεί «σιγήν ιχθύος», παρατείνοντας την αγωνία των εργαζομένων που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλιά.

Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό, προβλήματα αντιμετωπίζουν και εργαζόμενοι σε άλλα ΜΜΕ, όπως στην «Απόφαση» που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Planet» και «ΣΚΑΪ». Και στο «ΣΚΑΪ» επιλέχθηκε για απολύσεις η «εθελούσια έξοδος», ενώ σε περίπτωση που εργαζόμενοι δεν υπογράψουν θ' ...απολυθούν! Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν υπογράψει την «έξοδό» τους από το σταθμό περίπου 20 εργαζόμενοι.

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στη «Μακεδονία». Η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε χτες τους εργαζόμενους ότι θα τους καταβάλει τα δεδουλευμένα του Αυγούστου 2005.

Ανακοίνωσή η οποία αναφέρεται σε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας στο χώρο των ΜΜΕ, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Καταδικάζει την «ολοένα και πιο εχθρική συμπεριφορά των εργοδοτών» οι οποίοι ασκούν «ισχυρές πιέσεις στους εργαζόμενους να αποδεχτούν σκανδαλώδεις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ