Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Η ΠΑΣΥ τα «έσυρε» στην Ενωση

Την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας επισκέφθηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των αγροτών για την επιβολή χαρατσώματος στις ενστάσεις που γίνονται εξαιτίας των λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να λάβουν την κουτσουρεμένη ενίσχυση, η οποία τους αναλογεί στα πλαίσια των αναθεωρημένης ΚΑΠ.

Η συναπόφαση κυβέρνησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και ορισμένων συνεταιριστικών οργανώσεων, έχει προκαλέσει την οργή των αγροτών στο νησί, οι οποίοι - χωρίς να φταίνε - υποχρεώνονται να κάνουν μαζικά ενστάσεις, καθώς το 95% των στοιχείων που στάλθηκαν στα ατομικά φύλλα με τα προσωρινά δικαιώματα, είναι λάθος.

Οι απαντήσεις της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση στο νησί, αποκαλύπτουν, όχι για πρώτη φορά, τον εμπαιγμό και την υποκρισία των Ενώσεων, οι οποίες - με τις συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τους - διαχειρίζονται την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οπως ανέφεραν μάλιστα αντιπρόσωποι της ΠΑΣΥ, ο πρόεδρος της Ενωσης είπε ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει τις διορθώσεις με χρήματα των αγροτών, ενώ ο γραμματέας είπε ανάμεσα στ' άλλα ότι καλό είναι να μειωθούν λίγο τα χαράτσια...

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ στην Κέρκυρα σημειώνει μεταξύ άλλων: «το προσωρινό κοινωνικό επίδομα που θα πάρουμε σε ένα χρόνο αντικαθιστώντας την κουτσουρεμένη επιδότηση που λαμβάναμε, είναι η ταφόπλακα που επιχειρεί να βάλει στην ελαιοκαλλιέργεια του νησιού μας η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί την αναθεωρημένη ΚΑΠ». Σημειώνει επίσης, ότι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και η σημερινή κατάσταση και καλεί τους αγρότες να αποδυναμώσουν τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου και να αγωνιστούν με την ΠΑΣΥ για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής και τη δημιουργία μιας άλλης φιλοαγροτικής, που θα υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ