Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δεν πτοείται η πρωτοπόρα δράση

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης στελεχών της ΚΝΕ θα πέσουν στο κενό

Ενα ακόμα κρούσμα, στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να παρεμποδίσει τη φωνή και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σημειώθηκε στην Καλαμάτα, από άνδρα της Ασφάλειας, ο οποίος επιχείρησε να παρεμποδίσει διακίνηση υλικού της ΚΝΕ στο σχολικό συγκρότημα Γιαννιτσάνικα, με τη φαιδρή και ανυπόστατη δικαιολογία πως «απαγορεύεται η διακίνηση πολιτικού υλικού στην είσοδο σχολείων», και ζήτησε τα προσωπικά στοιχεία από την επικεφαλής του κλιμακίου. Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα είχαν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά από άνδρες της Ασφάλειας, ορισμένα από τα οποία πήραν μάλιστα και το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, η οποία προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλο. Ο τελευταίος δικαιολογήθηκε πως δεν έχει δώσει καμιά τέτοια εντολή αλλά αντίθετα έχει συστήσει στους άνδρες του να μην παρεμποδίζουν πολιτικές εξορμήσεις και υποσχέθηκε πως θα αναζητήσει τον συγκεκριμένο ασφαλίτη ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη ενέργεια.

Σε ανακοίνωσή του το ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ αφού καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των στελεχών της ΚΝΕ και των μαθητών του σχολείου, καλεί «τους μαθητές να απαντήσουν αγωνιστικά σε κάθε κρούσμα αυταρχισμού. Να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τους γονείς, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους, τους σπουδαστές. Με όλο το λαό για ένα σχολείο που θα έχει στόχο την ολόπλευρη μόρφωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ