Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Δημοκρατικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η πληροφόρηση

Το τελευταίο διάστημα εντείνονται η επιχείρηση φίμωσης, οι συνεχείς αποκλεισμοί κομμάτων, πολιτικών κινήσεων, κοινωνικών μαζικών φορέων από τους μεγάλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ισοπεδωτικής άποψης μέσα στο λαό υπέρ της «νέας τάξης πραγμάτων», αλλά και της προώθησης της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού στη βάση της συναίνεσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και ο αποκλεισμός όχι μόνο ενεργών κοινωνικών και πολιτικών φορέων αλλά και επισήμων αναγνωρισμένων κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής, όπως είναι το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Μπροστά σε αυτή την αντιδημοκρατική εξέλιξη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, και μια σειρά προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, εργάτες συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι και άλλοι, υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανάλογες θέσεις εκφράζει με δήλωσή της η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε προς όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς επιστολή-σύσταση.


ΣΕΛ.  3,    59

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ