Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
«Οταν κατέθετε το πλήρωμα, ήταν εκεί και τα στελέχη της εταιρίας»!

Αυτό κατέθεσε χτες στο δικαστήριο ο Γιώργος Κιουλαφής, επιβάτης του μοιραίου πλοίου

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία, που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία, που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας
Νέα στοιχεία, που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε το «κουκούλωμα» του εγκλήματος, που συντελέστηκε σε βάρος των 81 νεκρών του ναυαγίου του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» - επιχείρηση που τέθηκε σε εφαρμογή από τα πρώτα λεπτά του ναυαγίου - ήρθαν στο φως από τις καταθέσεις μαρτύρων της χτεσινής μέρας της δίκης για το ναυάγιο, που διεξάγεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στην πολυαίθουσα του Εφετείου Αθηνών!

Οπως προκύπτει από τις χτεσινές καταθέσεις, την επομένη του ναυαγίου, οπότε και άρχισαν οι ανακρίσεις στο Λιμεναρχείο Πάρου, στην ίδια αίθουσα που κατέθεταν τα μέλη του πληρώματος ήταν παρόντα και στελέχη της εταιρίας! Τις καταθέσεις διενεργούσε ο τότε επικεφαλής της Γενικής Επιθεώρησης του Λιμενικού Σώματος Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια προβιβάστηκε σε υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κιουλαφής, ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ και επιβάτης του «μοιραίου πλοίου», κατέθεσε τα εξής: «Δεκαπέντε λεπτά πριν γίνει η πρόσκρουση, κατάλαβα να έχουμε μείωση στροφών, ρεγουλάρισμα της μηχανής».

Σημειώνεται ότι είναι ο τρίτος μέχρι τώρα μάρτυρας, που αναφέρει κάτι τέτοιο. Περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε για να κρατηθεί στη ζωή τόσο αυτός, όσο και ένα παιδί δύο ετών τότε, που εντόπισε δίπλα του στη θάλασσα και έσωσε - μάλιστα φανερά συγκινημένος είπε ότι το παιδί αυτό χτες είχε γενέθλια - αναφέρθηκε στα σωστικά του πλοίου που ήταν για πέταμα και σημείωσε: «Οταν στην Πάρο έπαιρνε ο Πελοπίδας Αγγελόπουλος καταθέσεις από τα μέλη του πληρώματος, μέσα στην αίθουσα ήταν όλα τα στελέχη της εταιρίας».

Ακόμα, τόνισε με έμφαση ότι δύο μέρες μετά το ναυάγιο «εμφανίστηκε στην Πάρο ο γνωστός από ανατινάξεις πλοίων δύτης Νιζάμης». Σημειώνεται ότι για τον εν λόγω δύτη είχαν ακουστεί πολλά από μάρτυρες σε εκείνη τη δίκη, σχετικά με την «εξαφάνιση» των ρολογιών και άλλων σημαντικών αντικειμένων, από το σαπιοκάραβο «ΔΥΣΤΟΣ». Στην προκειμένη περίπτωση, να πούμε ότι έχει «εξαφανιστεί» το πτερύγιο της δεξιάς έλικας του «ΣΑΜΙΝΑ», η οποία, όπως προκύπτει από στοιχεία, φαίνεται να είχε σταματήσει από βλάβη λίγο πριν την πρόσκρουση.

Ο μάρτυρας Βασίλης Κάραλης, μαθηματικός, επιβάτης και αυτός του «ΣΑΜΙΝΑ», ανέφερε: «Μετά από κάποιες μέρες, τρώγοντας με παρέα σε ένα εστιατόριο, είδα φως πάνω από το ναυάγιο. Ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο, αλλά τίποτα. Δεν έγινε αποκλεισμός του χώρου του ναυαγίου»...

Στο σημείο αυτό από τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής τέθηκε το αίτημα: «Να μας πει η εταιρία πότε έκαναν απάντληση πετρελαίων ή άλλη εργασία στο πλοίο μετά το ναυάγιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ