Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση

Στη Λάρισα θα βρίσκεται, όπως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Οκτώβρη, ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης. Αν τελικά, η επίσκεψή του πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι έχει αναβληθεί τρεις φορές, ο υπουργός Μεταφορών θα κληθεί ν' απαντήσει για το πρόβλημα των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, που αποτελούν «κίνδυνο - θάνατο» για τους Λαρισαίους, καθώς περνούν από το κέντρο της πόλης, κόβοντάς την κυριολεκτικά στη μέση. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά δυστυχήματα στις ράγες, σε αφύλακτες και φυλασσόμενες διαβάσεις, όπως και σε μέρη που δεν υπάρχουν διαβάσεις, εκ των οποίων πολλά είναι θανατηφόρα, ενώ χιλιάδες κάτοικοι πολλών συνοικιών είναι αποκλεισμένοι από το κέντρο.

Το μέγεθος και η οξύτητα του προβλήματος είχαν αναδειχτεί από τη Δημοτική Αρχή Λάρισας επί δημαρχίας του αείμνηστου Αριστείδη Λαμπρούλη που έθετε ως αίτημα την υπογείωση των γραμμών. Είχαν γίνει μάλιστα και κινητοποιήσεις φορέων και Λαρισαίων καθώς η λογική και η πρακτική της τότε Δημοτικής Αρχής ήταν αγωνιστική. Ομως, ο ΟΣΕ και οι κυβερνήσεις, αν και υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν οι σχετικές μελέτες, αρνήθηκαν όπως και αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν το αίτημα επικαλούμενοι το υψηλό κόστος.

Οι Δημοτικές Αρχές που αναδείχτηκαν μετά τη δημαρχεία Λαμπρούλη, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που είναι σήμερα, όπως και οι Νομαρχιακές Αρχές, αδιαφόρησαν γι' αυτό το πρόβλημα και δεν κινητοποιήθηκαν - ούτε, βεβαίως, κινητοποίησαν τους κατοίκους - για την επίλυσή του. Μόνο τώρα, αφού κινητοποιήθηκαν φορείς και κάτοικοι ζητώντας την απομάκρυνση ή την παραλλαγή των σιδηροδρομικών γραμμών, ενόψει της επίσκεψης του Μ. Λιάπη και δεδομένου ότι πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές, θέλουν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται δίνοντας συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Οσον αφορά στην κυβέρνηση, αυτό που φαίνεται είναι ότι συζητά για κάποιες ανισόπεδες διαβάσεις, χωρίς, ωστόσο, να δεσμευτεί και γι' αυτό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ