Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κλείνει ο Flash

Στο δρόμο αφήνει ο ιδιοκτήτης τους εργαζόμενους

«Λουκέτο» βάζει στον Flash o ιδιοκτήτης του Σωτήρης Πουλόπουλος, όπως, ανακοίνωσε χτες στη συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΕΡ και την ΕΠΗΕΑ. Ο Σωτήρης Πουλόπουλος επέλεξε τελικά να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους, επικαλούμενος χρέη και οικονομικά προβλήματα. Προκλητικά, ο ιδιοκτήτης του σταθμού φτάνει στο σημείο να μιλά και να ζητά τη συναίνεση των εργαζομένων, για να τους ...διώξει!

Ο Σωτήρης Πουλόπουλος και ο δικηγόρος του είπαν ότι θα γίνουν «μαζικές απολύσεις» και ότι η εταιρία θα κλείσει με «πτώχευση» ή με «λύση». Παρότι υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους ότι θα τους καταβληθεί μέχρι και το «τελευταίο ευρώ», ανοιχτό παραμένει το θέμα εάν υλοποιηθεί η υπόσχεση και για ποιους θα ισχύει. Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις απολύσεις, αλλά και την αμφιβολία τους σε σχέση με τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του Flash, που επέμενε να μη γνωστοποιεί τον εγγυητή που θα καταβάλει όσα χρωστάει ο σταθμός.

Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας, μετά από αγώνες για να εξασφαλίσουν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι απολύονται και έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας. Της ανεργίας που πλήττει ήδη τον κλάδο με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Οι ιδιοκτήτες συμβάλλουν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, παίζοντας τα παιχνίδια τους με το βλέμμα στραμμένο στα κέρδη τους.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων των σωματείων, ο ιδιοκτήτης του Flash και ο δικηγόρος του αρνήθηκαν να δώσουν απάντηση πού θα βρεθούν τα χρήματα γι' αυτά που η εταιρία χρωστάει. Ο Σ. Πουλόπουλος, για να δικαιολογήσει την «εκκαθάριση» της εταιρίας και για να δείξει πόσο «στεναχωρημένος» είναι από τα δυσάρεστα αποτελέσματα είπε πως είχε μιλήσει για την εθελούσια έξοδο 50 εργαζομένων. Αυτό θα του στοιχίσει ζημιά 189.000 ευρώ, άρα είναι «καλύτερα να μη χάσουν οι εργαζόμενοι τις αποζημιώσεις». Ο δικηγόρος του πήρε πίσω το θέμα της «εθελούσιας εξόδου», μιλώντας πλέον καθαρά για ομαδικές απολύσεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η «λύση» είναι «καλύτερη για όλους.

Ο Σ. Πουλόπουλος άφησε ανοιχτό το θέμα εάν ο σταθμός κλείσει σήμερα ή όταν αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι. Υποστήριξε, επίσης, ότι ήρθε σε επαφή με ενδιαφερόμενους, τους οποίους δε θέλησε να κατονομάσει, αλλά αρνήθηκαν λόγω των χρεών του σταθμού και «εξαντλήσαμε», όπως είπε, τα «περιθώρια να σωθεί ο σταθμός». Τα χρέη, όπως ειπώθηκε στη χτεσινή συνάντηση, ανέρχονται σε 4-5 εκ. ευρώ. Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο τρόπο θα δοθούν αυτά τα χρήματα στην εταιρία, ερώτημα που εσκεμμένα έμεινε αναπάντητο από τον ιδιοκτήτη και τον δικηγόρο του σταθμού.

Τα περισσότερα χρήματα ο Flash τα οφείλει σε εταιρίες και δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα οι αποζημιώσεις και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, ενώ σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον τρόπο που ενήργησε ο ιδιοκτήτης και για τους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σωτήρης Πουλόπουλος αγόρασε τον Flash από την Ελένη Κόκκαλη με το ποσό μόλις των 100.000 ευρώ!.

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει

Την ωμή και προκλητική δήλωση της ιδιοκτησίας του Flash ότι κλείνει τον σταθμό καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), που χτες συνεδρίασε εκτάκτως.

Σε ανακοίνωσή της καλεί την εργοδοσία και την κυβέρνηση να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους και για αυτά τα πρωτοφανή που μεθοδεύονται και εκτελούνται εν ψυχρώ. Προειδοποιεί δε, ότι τέτοιες πρακτικές δε γίνονται αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για την κατάσταση που δημιουργείται, όχι μόνο στο ραδιοσταθμό Flash, αλλά και σε πολλά άλλα μέσα. Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις - μέλη της να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων, για να δοθεί άμεση και δυναμική απάντηση από τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ