Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
«Θετικός» ο Πουέρτα

Το μυστήριο με τον αθλητή που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός λύθηκε. Μετά και την εξέταση του δεύτερου δείγματος ανακοινώθηκε πως ο Αργεντινός Μαριάνο Πουέρτα, φιναλίστ του φημισμένου γαλλικού τουρνουά τένις, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση εφεδρίνης.

Ο ίδιος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του υποστήριξε πως ουδέποτε χρησιμοποίησε παράνομα σκευάσματα για να βελτιώσει τις επιδόσεις του στους αγώνες. Ωστόσο, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ουσία που βρέθηκε στα ούρα του ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του Γκαρός ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, καθώς είχε προσβληθεί από γρίπη. Πλέον, ο Πουέρτα απειλείται με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, τη στιγμή που άρχισε ουσιαστικά να «φτιάχνει» το όνομά του.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως την τελευταία πενταετία έχουν καταγραφεί οι περιπτώσεις πέντε Αργεντινών που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το κακό ξεκίνησε το 2000 με τον Χουάν Ιγνάθιο Τσέλο, ενώ ακολούθησαν οι Κόρια (2001), Ροντρίγκες (2003) και Κάνιας (2005).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ