Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ
Αθλητισμός = Επιχείρηση

Δε χάνει ευκαιρία ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, να προβάλλει - επιβεβαιώνει τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, να αντιμετωπίζει τον αθλητισμό ως επιχείρηση. Και με πρόσχημα την υποτιθέμενη βελτίωσή του και το «συνολικό καλό», να τον παραδίδει στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ζητάει - προτρέπει, συχνά πυκνά, σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευσή του. Αυτή τη φορά το έπραξε σε ειδική ενότητα συνεδρίου, υπό τον τίτλο «Νέα Γήπεδα Ποδοσφαίρου».

«Σε διεθνές επίπεδο το "Αθλητικό Επιχειρείν" καλύπτει περίπου το 3% του ακαθάριστου παγκόσμιου προϊόντος. Στη χώρα μας καλύπτει το 1,6%, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ανοιχτοί ορίζοντες και μεγάλες ευκαιρίες» (...) είπε χαρακτηριστικά, διαλαλώντας την πραμάτεια. Θεωρεί ότι η δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο «αποτελεί από μόνη της ένα οικονομικό μέγεθος» και ανάμεσα στους εμπλεκόμενους επισήμανε «την Ανώνυμη Εταιρία -Ομάδα, η οποία στηρίζεται στους φιλάθλους της»...

Ακόμα ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού στήριξε την ιδιωτικοποίηση των υποδομών και διαφήμισε την παράδοσή τους, από την κυβέρνηση, για εκμετάλλευση: «Προσωπική μου πεποίθηση αποτελεί το γεγονός ότι πρέπει να οδηγηθούμε στην κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου ως μέρος ενός γενικότερου Επιχειρησιακού και Επιχειρηματικού Προγραμματισμού (υπάρχει σχετικό νομοθέτημα στη Βουλή "Περί συγχρηματοδοτούμενων έργων - ΣΔΙΤ") με σκοπό η συνολική επένδυση να έχει ανταπόδοση στα επόμενα 20-25 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό το υφυπουργείο Αθλητισμού προσδιορίζει το ρόλο του, παρέχοντας τις αδειοδοτήσεις για τις εμπορικές χρήσεις και την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων. Οι αθλητικές δραστηριότητες στα στάδια ποδοσφαίρου δε θα πρέπει να γίνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα, αλλά και ενδιάμεσα των αγώνων και η εκμετάλλευση των γηπεδικών χώρων θα πρέπει να καλύπτεται και με άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι τα σημερινά γήπεδα ποδοσφαίρου μπορούν και πρέπει να μετατραπούν σε Πολυχρηστικούς Χώρους Αναψυχής και Ψυχαγωγίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ