Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΜΑ «ΘΕΟΜΗΤΩΡ»
Ερωτηματικά για τον ξενώνα

Στη Βουλή έφερε το θέμα το ΚΚΕ

Την άρνηση του Ιδρύματος «Θεομήτωρ» στη Λέσβο, να δεχτεί την παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο Αγιάσου προκειμένου να κατασκευαστεί ξενώνας, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Γιάννης Πατσιλινάκος με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη.

Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές, ο Δήμος Αγιάσου επιδιώκοντας να λειτουργήσει πρόγραμμα αποασυλοποίησης από το Δημόσιο, παραχώρησε στο Ιδρυμα «Θεομήτωρ» οικόπεδο έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, για την ανέγερση ξενώνα. Η προηγούμενη διοίκηση του Ιδρύματος είχε κάνει δεκτή αυτή την παραχώρηση. Η νέα όμως διοίκηση, υπό το διοικητή Ν. Κόντο, την απέρριψε με το αιτιολογικό ότι το οικόπεδο δε βρίσκεται σε κατάλληλη θέση για τη δημιουργία ξενώνα. Αιτιολογία που δεν ευσταθεί, αφού για τη θέση αυτή είχαν αποφανθεί θετικά οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, αλλά και του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής.

«Η απόρριψη της παραχώρησης και η απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος να υλοποιήσει το πρόγραμμα αποασυλοποίησης του "Θεομήτωρ" σε μισθωμένο ιδιωτικό κτίριο, για το οποίο το Δημόσιο πληρώνει υψηλό μίσθωμα και το οποίο επισκευάστηκε με δαπάνες του Δημοσίου χωρίς αυτές να συμψηφιστούν με μελλοντικά μισθώματα, όπως ορίζει ο νόμος, δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, πάρα πολλά ερωτηματικά», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Και ζητούν από τον υπουργό Υγείας ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει σχετικά με το θέμα αυτό, που απασχολεί τους δημότες του Δήμου Αγιάσου, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και γενικότερα το λαό της Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ