Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή

Την κυβερνητική πολιτική που θρέφει την εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και τον τελείως τυπικό τρόπο, με τον οποίο διενεργούν τους ελέγχους εργατικών «ατυχημάτων» οι υπηρεσίες των Επιθεωρήσεων Εργασίας, καταγγέλλει, με έγγραφό του προς το υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Φαρμάκου Νομού Βοιωτίας και περιοχής Αυλώνος.

Αφορμή στάθηκε εργατικό «ατύχημα», που έγινε σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία στην περιοχή του Αυλώνα, όπου οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας, αφού συνεργάστηκαν με την εργοδοτική πλευρά, αγνόησαν προκλητικά τους συνδικαλιστές, ακόμα και την αρμόδια Επιτροπή Υγιεινής - Ασφάλειας, προχώρησαν στην τυπική συμπλήρωση των εγγράφων και αποχώρησαν.

Στο υπόμνημα του Συνδικάτου Φαρμάκου, καταγγέλλεται «η τακτική των ΚΕΠΕΚ, ιδιαίτερα όταν πηγαίνουν για έλεγχο, που είναι η τυπική συμπλήρωση των εγγράφων, με σύνηθες συμπέρασμα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Και αυτό γίνεται, συνεχίζει, γιατί αγνοούν προκλητικά (πιστεύουμε με άνωθεν εντολή) οποιαδήποτε συνεργασία με τους συνδικαλιστές εκπροσώπους των εργαζομένων ακόμα και με τις ελάχιστες ΕΥΑΕ που έχουν απομείνει και είναι οι πλέον αρμόδιες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ