Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ
Ακόμη... «συσκέπτεται» η επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Σχεδόν μισό μήνα μετά το τραγικό συμβάν, η επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού δεν έκανε την... «κάθοδό» της στο νησί

Eurokinissi

Μόλις προχτές πήγε στο Ακρωτήρι Θήρας η δικαστική επιτροπή πραγματογνωμόνων για «αυτοψία» στον τόπο της τραγωδίας από την κατάρρευση του στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ, η αντίστοιχη επιτροπή του ΥΠΠΟ θα συνεδρίαζε χτες στην Αθήνα για να... αποφασίσει πότε θα πάει!

Τα παραπάνω απίστευτα δήλωσε ο Π. Τατούλης, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, χτες, 15 μέρες μετά το τραγικό συμβάν, με αποτέλεσμα ένα νεκρό, έξι τραυματίες και μια τεράστια τρύπα πάνω από τις αρχαιότητες.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός δήλωσε χτες ότι: «Γίνονται όλες οι ενέργειες που απαιτούνται (!). Χτες (!!!), επισκέφθηκε το χώρο η δικαστική επιτροπή πραγματογνωμόνων. Σήμερα (δηλαδή χτες) συνεδριάζει, στην Αθήνα, η επιτροπή πραγματογνωμόνων» που σύστησε το ΥΠΠΟ, «με προσωπικότητες μεγάλου επιστημονικού κύρους και θα αποφασίσουν την κάθοδό τους για να δουν τα προβλήματα».

Ερωτώμενος αν κινδυνεύουν τα αρχαία από τον καιρό, ο υφυπουργός απάντησε: «Είναι ένα θέμα που υπηρεσιακοί παράγοντες εξετάζουν από κοντά (σ.σ. η Αρχαιολογική Υπηρεσία). Προσπαθούμε, αφού ξεπεραστεί το πρόβλημα της εισαγγελικής απόφασης, της εισαγγελικής οδηγίας (σ.σ. εννοεί την εισαγγελική απαγόρευση για μη πρόσβαση στο χώρο), να δούμε τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για να προστατευτεί από τις πιθανές καιρικές συνθήκες»! Σημειώνουμε ότι την περασμένη βδομάδα η καταρρακτώδης βροχή στο νησί, εισέβαλε και στις αρχαιότητες.

Εξίσου «απολαυστικές» ήταν οι απαντήσεις του υφυπουργού για τα «φαγοπότια» στον οργανισμό «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα». Ο Π. Τατούλης είπε ότι ο όρος «φαγοπότι» είναι «άποψη» δημοσιογράφου (!), αλλά όταν του «υπενθύμισαν» ότι έγινε μεγάλο θέμα στο κόμμα του, είπε «δε θέλω να αντιδικήσω - το ξέρετε πάρα πολύ καλά - μαζί σας», δηλαδή με τον δημοσιογράφο!

Οταν «στριμώχτηκε», όμως, για τα «φαγοπότια», είπε: «σαφέστατα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Ολα είναι σε πλήρη κατάσταση διαφάνειας και αυτό έχει σημασία»! Φυσικά, μήνες πριν τη δημοσιοποίηση από τοπικούς συνδικαλιστές της ΝΔ (ΔΑΚΕ) - για δικούς τους λόγους βέβαια - του κόστους του «τραπεζώματος» στους πρέσβεις της ΕΕ από την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα», πολλά άλλα και σημαντικότερα ζητήματα που έθεσε εγγράφως η δημοτική κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», παραμένουν «αδιαφανή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ