Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ενέδρες και μάχες ως συνήθως

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον 18 Αφγανοί αστυνομικοί, περιλαμβανομένου του «επαρχιακού επικεφαλής της Αστυνομίας» Αμανουλάχ Χαν σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν χτες σε μάχη μετά από ενέδρα «αγνώστων» στη Χελμάντ, στο νότο της χώρας, μετέδωσε το «Γαλλικό Πρακτορείο» επικαλούμενο κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, η ομάδα πήγαινε να αναλάβει καθήκοντα όταν έπεσε στην ενέδρα.

Επίσης χτες, ο αφγανικός στρατός συνέλαβε στη Ζαμπούλ «έναν Τσετσένο και έναν Πακιστανό», οι οποίοι φέρονται να ήταν οπλισμένοι και να μετέφεραν δορυφορικά τηλέφωνα, ασυρμάτους, όπλα και μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με την εκδοχή που έδωσαν επαρχιακοί αξιωματούχοι, συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί και επτά Αφγανοί, ενώ ένας Πακιστανός και δύο Τσετσένοι σκοτώθηκαν.

Ο Αφγανός «πρόεδρος», Χάμιντ Καρζάι, στο μεταξύ, ανακοίνωσε υπερηφάνως χθες ότι «αντικατέστησε» τους 300 σωματοφύλακές του, που του παρείχε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - ήταν υπάλληλοι της «DynCorp», μιας εταιρίας μισθοφόρων - με «Αφγανούς στρατιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ