Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους Γάλλους ναυτεργάτες

Δήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΜΠΑΣΤΙΑ.-

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στις κρατικές πορθμειακές γραμμές που συνδέουν τη Μασσαλία με την Κορσική και αρκετά βορειοαφρικανικά λιμάνια, που, ήδη, βρίσκονται στην 4η εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση ιδιωτικοποίησης των γραμμών. Η τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης κάποιας μέσης λύσης κατέρρευσε τη Δευτέρα, όταν εκπρόσωποι του συνδικάτου των ναυτεργατών συναντήθηκαν με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών και τον υπουργό Οικονομικών στη Μασσαλία.

Με δήλωσή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους Γάλλους ναυτικούς, οι οποίοι στις 28 Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια της απεργίας τους, βρέθηκαν απέναντι στην επέμβαση του γαλλικού στρατού, όταν κομάντος προσγειώθηκαν σε πλοίο που είχαν καταλάβει απεργοί.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλουμε τη βίαιη επέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης κατά των απεργών που αγωνίζονται να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση των εθνικών πορθμειακών γραμμών (Societe Nationale Corse - Mediterranee) και την πώλησή τους στην Μπάτλερ Κάπιταλ Πάρτνερς (Butler Capital Partners), η οποία ήδη ανακοίνωσε την απόλυση 400 εργαζομένων.

Ο αγώνας όλων των ναυτικών - λιμενεργατών και γενικά όλων των εργαζομένων είναι κοινός, ενάντια στα μονοπώλια, το κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών τους. Διεκδικούμε τον ίδιο μισθό για την ίδια δουλιά και ριζικές αλλαγές, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ