Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Συμπληρώνεται η τετράδα

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταφέρεται σήμερα το ενδιαφέρον στη δεύτερη δόση των προημιτελικών του Κυπέλλου. Τα κλασικά ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (ΣΕΦ, 19.00, ΝΕΤ) και ΠΑΟΚ - Αρη (21.00, ΕΤ-1) θα αναδείξουν τις δυο ομάδες που θα συμπληρώσουν την τετράδα των ημιτελικών.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) οι δυο «αιώνιοι» θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα για τη φετινή χρονιά. Για το φετινό ανανεωμένο Ολυμπιακό η νίκη απέναντι στους «πράσινους», πέρα από το εισιτήριο για την τετράδα προϋποθέτει και ένα ιδανικό ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει των υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα. Παρ' όλα αυτά ο τεχνικός της ομάδας Γιόνας Καζλάουσκας αναγνωρίζει ότι η αποστολή των γηπεδούχων δεν είναι εύκολη, αφού ο Παναθηναϊκός διαθέτει ομοιογενή ομάδα. Στην αντίπερα όχθη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δηλώνει αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει δεύτερο «διπλό» (μετά από αυτό του «Ιβανώφειου») αν και επισημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο ισχυρός σε σχέση με πέρσι. Από τους παίκτες του ζήτησε να δείξουν τα καλά στοιχεία που έδειξαν κόντρα στην Ηρακλή, ενώ το βάρος αναμένεται να δοθεί στην αμυντική λειτουργία.

Στους ρυθμούς της δικής της κλασικής αναμέτρησης ζει σήμερα και η Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί στην κατά το ήμισυ γεμάτη Πυλαία (πήρε από μόλις 2.000 εισιτήρια η κάθε ομάδα για λόγους ασφαλείας) τον Αρη. Ο Πρέλεβιτς τόνισε ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί δηλώνει όμως πίστη στους παίκτες του ότι μπορούν να πανηγυρίσουν την είσοδο στην τετράδα. Στην αντίπερα όχθη στον Αρη καταστρώνουν τα σχέδιά τους με τον Ηλία Ζούρο να ζητάει από τους «κίτρινους» προσοχή στους αντιπάλους περιφερειακούς.

  • Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα Μαρούσι και ΑΕΚ εξασφάλισαν χτες τη συμμετοχή τους στην τετράδα, αφού επικράτησαν του Μακεδονικού με 78-56 και του Ιωνικού Λαμίας με 86-61 αντίστοιχα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ