Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ 1-0
Νικηφόρο «αντίο»

Φάση με πρωταγωνιστή το σκόρερ της Εθνικής, Παπαδόπουλο

Eurokinissi

Φάση με πρωταγωνιστή το σκόρερ της Εθνικής, Παπαδόπουλο
Τελικά η Εθνική δε χάλασε τη γιορτή στο Στάδιο «Καραϊσκάκης» χτες το βράδυ στο τελευταίο παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006. Επιβλήθηκε με 1-0 της Γεωργίας χάρις στο γκολ του Παπαδόπουλου στο 17' και έκλεισε τις υποχρεώσεις της νικηφόρα, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι ουσιαστικό. Και αυτό γιατί Τουρκία και Δανία επιβλήθηκαν της Αλβανίας (1-0) και του Καζακστάν (2-1) αντίστοιχα, με τους Τούρκους να παίρνουν τελικά την πρόκριση σαν δεύτεροι και να πηγαίνουν στη διαδικασία των μπαράζ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με αρκετούς... πρωτάρηδες στη βασική ενδεκάδα (Μάντζιος, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος) και απαλλαγμένο από το άγχος (αφού για πρόκριση μόνο μαθηματικές ελπίδες είχε) έπαιξε αρκετά καλά, ιδιαίτερα στο Α' μέρος. Οι Ελληνες παίκτες επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό και εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα στα άκρα που έδινε η παρουσία των Σαλπιγγίδη, Παπαδόπουλου, αλλά και του Σεϊταρίδη, που έβγαινε πιο μπροστά. Εκτός του γκολ υπήρξαν και οι χαμένες ευκαιρίες των Μπασινά (15' - 26') και Μάντζιου (40'). Αντίθετα, οι Γεωργιανοί προσπάθησαν να κερδίσουν κάτι από τις αντεπιθέσεις, χάνοντας και αυτοί μια καλή ευκαιρία με τον Καλάτζε στο (29'). Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, αφού είχαν γίνει γνωστά και τα νέα από Αλβανία και Καζακστάν και ήταν φανερό ότι οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ έχασαν το πάθος του Α' μέρους (όταν το σκορ στα άλλα δυο γήπεδα παρέμενε στο 0). Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε και πάλι το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ενώ μπροστά οι ρόλοι άλλαξαν, αφού ο Βρύζας ήταν ο εκφραστής των επιθέσεων. Ο ίδιος στο 71' ανατράπηκε εντός περιοχής (οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι), ενώ είχε και δοκάρι στο 76' Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή, αφού μέχρι το φινάλε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας (63' Ανατολάκης), Γκούμας, Καψής, Ζαγοράκης (54' Καφές), Μπασινάς, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (46' Βρύζας), Παπαδόπουλος.

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Καλάτζε, Σαλουκβάτζε (46' Τσιναμτζγκβρισβίλι), Κιζανισβίλι, Μζαβανάτζε, Γκανουγκράβα, Κανκάβα, Κομπιασβίλι, Γκόγκουα, Μουζίρι, Ντεμετράτζε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ