Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μπει λουκέτο στη χωματερή

Σε κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές πέντε σχολείων της Πετρούπολης

Σε πορεία και συμβολική κατάληψη της λεωφόρου Πετρουπόλεως θα προχωρήσουν οι μαθητές του ΤΕΕ, 1ου, 2ου, 3ου και 5ου ΕΛ Πετρούπολης, μετά από απόφαση του τοπικού Συντονιστικού Αγώνα, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη λειτουργία της χωματερής των Ανω Λιοσίων. Οι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων του συγκεκριμένου Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου, «σπρώχνουν» τους μαθητές των πέντε σχολείων να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα, 17 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης.

«Το ζήτημα του ΧΥΤΑ έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, καθώς οι περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, όπως λιποθυμίες, αναπνευστικά προβλήματα, τάσεις για εμετό και αφόρητη δυσοσμία συνεχώς πληθαίνουν», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές των παραπάνω σχολείων. Παράλληλα, τονίζουν τις τεράστιες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων, οι οποίες αν και έχουν πλήρη αίσθηση της κατάστασης «επιλέγουν εδώ και χρόνια την περαιτέρω λειτουργία της ήδη κορεσμένης χωματερής και την επιβάρυνσή της με τα λύματα της Ψυττάλειας, προκαλώντας την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της περιοχής και εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα».

Οι μαθητές απαιτούν την άμεση και οριστική απομάκρυνση της χωματερής των Ανω Λιοσίων από την ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου. Καθώς επίσης και το άμεσο σταμάτημα της μεταφοράς της λυματολάσπης στη χωματερή των Ανω Λιοσίων και την κατασκευή της μονάδας ξήρανσης της λάσπης. Παράλληλα, οι μαθητές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της χωματερής και των τριγύρω Δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ