Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι δηλώνουν «παρών»

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΔΗΚΕΒΕ

Να ξεπεράσουν δισταγμούς, ηττοπάθεια και μοιρολατρία καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ), καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό αγωνιστικό συλλαλητήριο στις 12 του Νοέμβρη στην Αθήνα, για «να δώσουμε μαζί με όλους όσοι πλήττονται από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ την απάντηση που πρέπει. Ενότητα αγώνα ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους και στους πολιτικούς τους εκφραστές». Το συλλαλητήριο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ, «δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών ΕΒΕ, να αναπτύξουμε κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες, να συγκροτήσουμε το κοινωνικό μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και στην πολιτική που τα υπηρετεί».

Και συνεχίζει: «Ολοι σήμερα μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και να καταδικάσουμε όχι μόνο τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην αναδουλειά και μας οδηγούν στο περιθώριο, αλλά και τους πολιτικούς εκφραστές της θέλησης των μεγάλων. Μόνοι μας λίγα μπορούμε να πετύχουμε. Ολοι όμως μαζί, όσοι χτυπιόμαστε απ' αυτή την πολιτική, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ας αποτελέσει το πανελλαδικό συλλαλητήριο απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα του λαϊκού κινήματος, για τη δημιουργία του δικού του κοινωνικού μετώπου, που θα αντιπαλέψει και θα αποκρούσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από το μαύρο μέτωπο μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, κυβέρνησης και ΕΕ».

Αναφερόμενη στην κατάσταση των ΕΒΕ, η παράταξη επισημαίνει ότι «χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει. Μονοπώλια, εφορία, γιατροί, φροντιστήρια, ακρίβεια συρρικνώνουν το εισόδημά μας και μας έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες και μοιρολατρία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, δίνει απλόχερα φοροαπαλλαγές και κίνητρα στους μεγαλοκαρχαρίες και από την άλλη έχει εξαπολύσει φοροκυνηγητό, διασυρμό και καταλήστευση από τις τράπεζες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, πρόσφατα συνεχίζοντας την πολιτική κατάργησης κάθε φραγμού στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε το νόμο, που δίνει το δικαίωμα στον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία να ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλει τα καταστήματά του αδιαφορώντας για την τύχη των μικροεμπόρων, επαγγελματιών και εργαζομένων».

Η ΔΗΚΕΒΕ κάνει ειδική αναφορά και στο Ασφαλιστικό, καθώς η κυβερνητική πολιτική «προωθεί την αύξηση της ασφαλιστικής ηλικίας, δεν καθιερώνει τα βαρέα και ανθυγιεινά στους σχετικούς κλάδους, περικόπτει την επιχορήγηση, αυξάνει συνέχεια τις εισφορές πολλαπλάσια του πληθωρισμού, ενώ το 65% των συνταξιούχων μας παίρνει σύνταξη μέχρι 550 ευρώ». Καταλήγει ότι η αντιλαϊκή πολιτική με τη συναίνεση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου χτυπά το ίδιο «αυτοαπασχολούμενους, εργάτες, συνταξιούχους και μικροαγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ