Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυροί σεισμοί σε Ζάκυνθο - Γιάννενα

Με τρεις ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν σε Ζάκυνθο και Γιάννενα, συνεχίστηκε χτες η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Ο μεγαλύτερος σεισμός (6 Ρίχτερ) σημειώθηκε στις 6.26' το απόγευμα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια του κόλπου του Λαγανά στη Ζάκυνθο, ενώ λίγα λεπτά μετά ακολούθησε νέος μεγέθους 5,2 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, αλλά και Πελοπόννησο (Ηλεία, Αχαία και Μεσσηνία). Οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο βγήκαν τρομαγμένοι από τα σπίτια τους, ενώ αναφέρθηκαν μικρές ζημιές. Συγκεκριμένα, αποκολλήθηκαν τμήματα από τον «Κόκκινο Βράχο», έπεσαν στοιχεία από μαρκίζες παλιών σπιτιών και έσπασαν τζάμια, ενώ στο χωριό Βασιλικός προκλήθηκε πυρκαγιά σε σπίτι από αναμμένο καντήλι που έπεσε στο πάτωμα.

Στις 3 το μεσημέρι σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κόνιτσα, που έγινε αισθητός σε όλο το νομό Ιωαννίνων, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές. Οι σεισμολόγοι δηλώνουν ότι κρίσιμα για την εξέλιξη των φαινομένων είναι τα δύο επόμενα 24ωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ