Κυριακή 23 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της FIDE ο Βεσελίν Τοπάλοβ

Μεγάλη επιτυχία της 1ης σκακιέρας της Εθνικής μας, Γιελένα Ντέμπο, στο Αμβούργο

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων γυναικών. Συνάντηση Κίνας (Πενγκ Ζ.) - Τσεχοσλοβακίας (Νέμκοβα) σε πρώτο πλάνο στην τρίτη σκακιέρα
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων γυναικών. Συνάντηση Κίνας (Πενγκ Ζ.) - Τσεχοσλοβακίας (Νέμκοβα) σε πρώτο πλάνο στην τρίτη σκακιέρα
Ο Βούλγαρος μεγάλος Μετρ Βεσελίν Τοπάλοβ αήττητος και με 1,5 βαθμό (δύο γύρους πριν το τέλος) επιπλέον από τους Ανάντ, Σβίντλερ με τους οποίους ήρθε ισόπαλος στο δεύτερο γύρο των αγώνων, εξασφάλισε την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου της FIDE. Ισόπαλο αποτέλεσμα στον 12ο γύρο είχαν και οι συναντήσεις Μορόζεβιτς - Τζούντιθ Πόλγκαρ, και Καζιμτζάνοβ - Ανταμς, ενώ νίκησε ο Βισθ. Ανάντ τον Πίτερ Λέκο.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κιρσάν Ιλιουμτζίνοβ μετά την παραίτηση (η τελευταία επίσημη παρτίδα του Κασπάροβ ήταν η ήττα του από τον Τοπάλοβ στο Λινάρες) του Γκάρι Κασπάροβ και την άρνηση του Βλαντιμίρ Κράμνικ να αγωνιστεί στην Αργεντινή, πρότεινε - στα πλαίσια πάντα αυτής της άμοιρης και παρατραβηγμένης κατά τη γνώμη μας, «Ενοποίησης του Παγκόσμιου Σκακιού» - ο νικητής της Αργεντινής, στην προκειμένη περίπτωση ο Βούλγαρος Τοπάλοβ, να αντιμετωπίσει τον Κράμνικ σ' ένα νέο ματς για την ανάδειξη του νέου παγκόσμιου της FIDE... Ευτυχώς, όμως, έβαλε και δυο απαραίτητες προϋποθέσεις γι' αυτό το ματς: α) Να το δεχτεί ή όχι ο Τοπάλοβ. β) Να βρεθούν «χορηγοί» για τα 2.000.000 δολάρια έπαθλο του νέου ματς!

* Η Γιελένα Ντέμπο έκανε μια ακόμα επιτυχία τόσο για τον εαυτό της (πήρε την 1η νόρμα Γκραντ - Μετρ Αντρών), όσο και για την Ελλάδα, αφού η πρώτη σκακιέρα της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών κατέκτησε την 6η-7η θέση (σε συμμετοχή 283 σκακιστών και σκακιστριών), στο Σκακιστικό Φεστιβάλ του Αμβούργου. Νέα διεθνή αξιολόγηση για την Ντέμπο είναι το ΕΛΟ 2441! Ο Στέλιος Χαλκιάς τερμάτισε 22ος με 6,5 β., ο Γιώργος Σουλεΐδης 6 β., ο Σωτ. Λογοθέτης (σύζυγος της Ντέμπο) με 5,5 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ