Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Αισιόδοξο το μήνυμα των νέων»

Η Αλ. Παπαρήγα μαζί με τον Κουβανό σκηνοθέτη Χουάν Κάρλος Κερμάτα και τον Β. Κοσσιβάκη
Η Αλ. Παπαρήγα μαζί με τον Κουβανό σκηνοθέτη Χουάν Κάρλος Κερμάτα και τον Β. Κοσσιβάκη
Στην επίσημη πρεμιέρα - εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα μαζί με την εταιρία «New Star», που έχει τη διανομή της ταινίας, παραβρέθηκαν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, Κώστας Παρασκευάς, Σπύρος Χαλβατζής, μέλη του ΠΓ, καθώς και αρκετά μέλη της ΚΕ.

Μετά την προβολή της ταινίας, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Νομίζω ότι έχει μια διπλή αξία η ταινία. Πέρα από τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας, το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει να τα προβάλλουν αυτά και οι νεότερες γενιές, οι νέοι άνθρωποι. Κι αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα της ταινίας. Τα παιδιά είναι καλύτερα από τους γονείς τους».

Αλλά και πριν την έναρξη της προβολής, η Αλέκα Παπαρήγα συνομίλησε με τον σκηνοθέτη, ο οποίος ομολόγησε το όνειρό του να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και την έκπληξή του για την αγάπη και τη φιλοξενία. «Ανακαλύψαμε - είπε - ότι οι δύο λαοί μοιάζουν πολύ. Ειλικρινά αισθανόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε αν βρισκόμαστε στην Κούβα ή στην Ελλάδα».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θύμισε στον σκηνοθέτη ότι «στη χώρα μας υπάρχει ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στην Κούβα. Εχει μεγάλο κύρος η Κούβα, όχι απλώς σαν μια χώρα με έναν όμορφο λαό, αλλά και σαν μια χώρα που παλεύει σε δύσκολες συνθήκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ