Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατηγορούμενος για ... κακές παρέες

Δακτυλικά αποτυπώματα σε κινητό αντικείμενο, αόριστες καταθέσεις και έτοιμο το κατηγορητήριο για τρομοκρατική δράση. Αν προσθέσεις σε αυτά και την οργάνωση εκδηλώσεων συμπαράστασης τότε, πλέον, βρίσκεσαι «σηκωτός» στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με βάση τα όσα προβλέπει ο τρομονόμος.

Ο Κ. Αβραμίδης έχει απαλλαγεί με ομόφωνο δικαστικό βούλευμα από τις σοβαρές κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε 44 επιθέσεις της «17Ν». Ομως, τώρα, με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, παραπέμπεται από το Συμβούλιο Εφετών διότι βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα σε βιβλίο που ήταν σε κρησφύγετο της «17Ν», ενώ αναφέρεται αόριστα σε κατάθεση του καταδικασμένου στην υπόθεση της «17Ν», Σ. Κονδύλη. Παράλληλα, το Συμβούλιο έχει πάρει υπόψη του και τη δήλωσή του περί γνωριμίας του με τον Σ. Ξηρό το 1982.

Αξιοσημείωτο είναι πως το συμβούλιο έχει πάρει ως ένδειξη ενοχής του, το γεγονός ότι οργάνωσε εκδηλώσεις συμπαράστασης στους κατηγορούμενους της «17Ν». Με άλλα λόγια, οι κακές παρέες και γνωριμίες, όπως και η πολιτική δράση είναι στοιχεία που μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορητήριο «ψυχικής συνδρομής». Αν αυτά είναι τα κριτήρια της δίωξης, ποιος μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα οποιοσδήποτε πολίτης να βρεθεί «τυλιγμένος σε μια κόλλα χαρτί»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ