Κυριακή 30 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Με το σύστημα νοκ άουτ αγωνίζονται 128 Γκραντ - Μετρ

Αξιόλογη νίκη πέτυχε η W.G.M. Μαρίνα Μακροπούλου επί της πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας γυναικών Νόνα Γκαμπριντασβίλι!
Αξιόλογη νίκη πέτυχε η W.G.M. Μαρίνα Μακροπούλου επί της πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας γυναικών Νόνα Γκαμπριντασβίλι!
Δημοσιοποιήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) η λίστα με 113 ονόματα, (από τα 128 που θα αγωνιστούν τελικά, αφού διεκπεραιωθούν οι προκρίσεις από Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική καθώς και από το Παγκόσμιο Νέων της Κωνσταντινούπολης), μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Ελληνα πρωταθλητή Βασίλη Κοτρωνιά.

Σύμφωνα με τον πίνακα της FIDE πρώτος είναι ο πρόσφατος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Βούλγαρος Τοπάλοβ Βεσ. (ο ίδιος δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του), ο προηγούμενος παγκόσμιος Καζιμτζάνοβ Ρουσ. οι Βρετανοί GM Ανταμς και Σορτ, ο Ρατζιάμποβ, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γυναικών Στεφάνοβα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων 2004 Χαρικρίσνα (καθώς και ο αντίστοιχος του 2005 από την Κωνσταντινούπολη). Η λίστα συνεχίζεται με τους πρώτους σε ΕΛΟ κορυφαίους Κασπάροβ, Ανάντ, Κράμνικ, η συμμετοχή των οποίων είναι αβέβαιη και ακολουθούν Λέκο, Μορόζεβιτς, Σβίντλερ, Τζούντιθ Πόλγκαρ, Σίροβ, Ιβαντσούκ, Μπακρό, Μπαρέεβ, Πονομαριόφ, Γκρίτσουκ, Γκέλφαντ κ.ά.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από 26 Νοέμβρη μέχρι 18 Δεκέμβρη στην πόλη Χάντι Μανσίσκ, μια ορεινή και αρκετά παγωμένη περιοχή ανατολικά της Μόσχας και βόρεια του Καζαχστάν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ