Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απαγόρευσαν την εισαγωγή άγριων πτηνών

Την απαγόρευση εισαγωγών άγριων πτηνών από τρίτες χώρες, καθώς και περιορισμούς για τη μεταφορά πτηνών τόσο από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες τους, σε περίπτωση ταξιδιού, όσο και στους ζωολογικούς κήπους, αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντίθετα, η Επιτροπή προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, για το θέμα της γρίπης των πτηνών. Οπως ανακοίνωσε χθες στις Βρυξέλλες ο Φίλιπ Τοντ - εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου επιτρόπου σε θέματα Υγείας και καταναλωτή Μάρκου Κυπριανού - «όσον αφορά τη γρίπη των πτηνών, δε θεωρούμε ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από την κατανάλωση ωμών αυγών».

Ο Φ. Τοντ έσπευσε να επισημάνει ότι «στην ΕΕ δεν έχουμε τον ιό της γρίπης των πτηνών στα εμπορικά πτηνοτροφικά προϊόντα και θεωρούμε ότι το κρέας πουλερικών και τα αυγά, ιδίως όταν είναι καλομαγειρεμένα, δεν εγκυμονούν κανένα πρόβλημα υγείας για τους ανθρώπους». Ομως, είπε «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάθε κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στην περίπτωση κατανάλωσης ωμών αυγών, αλλά ο κίνδυνος αυτός δεν είναι πιο αυξημένος απ' ό,τι ήταν πριν από έξι μήνες ή ένα χρόνο και εν πάση περιπτώσει δε συνδέεται ειδικά με τη γρίπη των πτηνών».

Το Λουξεμβούργο, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων, ανακοίνωσε ότι από την 28η Οκτώβρη «επιβάλλεται σε ολόκληρη τη χώρα ο περιορισμός των πουλερικών σε κλειστούς χώρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ