Κυριακή 30 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ανεβασμένος ο πήχης των απαιτήσεων

Το αυξημένο κύρος του Κόμματος μέσα στο λαό και η απήχηση της πολιτικής του πρότασης, που έρχονται ως αποτέλεσμα και της πολύμορφης και πολύπλευρης παρέμβασης των κομματικών οργανώσεων, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων. Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα, που αποκαλύπτει και τις δυνατότητες παραπέρα ανάπτυξης της δουλιάς τους, οι Οργανώσεις Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, έθεσαν αισιόδοξους στόχους για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Οι Οργανώσεις Περιοχής Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν αυξήσει τα οικονομικά τους πλάνα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εξόρμηση. Εδώ και μέρες δίνουν τη μάχη, ώστε την 1η του Νοέμβρη, επίσημη ημέρα έναρξης της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, να έχουν ήδη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα δυνατό ξεκίνημα που θα οδηγήσει σε κάλυψη και υπερκάλυψη των στόχων τους.

Εχει γίνει έγκαιρα η προετοιμασία των Οργανώσεων, ο καταμερισμός του πλάνου στις Νομαρχιακές Επιτροπές και εδώ και μέρες έχει ολοκληρωθεί και ο επιμερισμός των πλάνων στις Αχτιδικές Οργανώσεις και τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης, έχουν μπει και τα ατομικά πλάνα των κομματικών μελών.

Πλάι στη δουλιά των Οργανώσεων έχουν ενταχθεί και οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος. Ενας κύκλος ανθρώπων του μόχθου, που χρόνο με το χρόνο διευρύνεται, σταθεροποιεί τη συμβολή του στη συλλογική προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη του Κόμματος. Με βάση την εκτίμηση πως ο τακτικός έλεγχος βοηθά να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται οι αδυναμίες, πολλές Οργανώσεις έθεσαν βδομαδιάτικους στόχους κάλυψης και αποφάσισαν να υλοποιούν καθημερινό έλεγχο.

Μιλώντας για το πώς η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης σχεδίασε και δίνει τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης ο Λάζαρος Μπάμπας, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, υπεύθυνος για την οικονομική δουλιά, ανέφερε: «Πατώντας στην πείρα των προηγούμενων χρόνων, που η ΚΟΘ ήταν από τις πρώτες Οργανώσεις με υψηλό ποσοστό υπερκάλυψης του στόχου της, έχουν επιμεριστεί τα πλάνα, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος για την αναγκαιότητα και οικονομικής στήριξης του ΚΚΕ, για την αναγκαιότητα συμμετοχής και σ' αυτή τη μάχη του Κόμματος».

Αλλωστε, οι πρωτοβουλίες, η δράση της ΚΟΘ και των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα έντονη με αφορμή τόσο τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με την πολιτική εξόρμηση για τις Θέσεις του Κόμματος για την ΤΑ, για τα προβλήματα της νεολαίας, κλπ.

Αυτό μας κάνει ακόμη πιο απαιτητικούς να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο τη δουλιά μας, με θάρρος να απευθυνθούμε σε πολύ περισσότερους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους.

Με όπλο τη δράση μας για τα προβλήματα των εργαζομένων, με την αισιοδοξία που μας δίνει η ορθότητα της πολιτικής και της ιδεολογίας μας, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, και αυτή τη χρονιά θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας».

Αντίστοιχα προσανατολισμένες δρουν και οι άλλες Οργανώσεις. Η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αξιολογώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή έθεσε οικονομικό πλάνο αυξημένο περίπου κατά 80% σε σχέση με πέρσι. Και στοχεύει την πρώτη ημέρα της εξόρμησης να καλύψει το 25%. Πιο αισιόδοξος είναι ο στόχος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που παλεύει την πρώτη μέρα της εξόρμησης να καλύψει το 30% του πλάνου της. Αντίστοιχα, και η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ηδη, στο πλαίσιο της δράσης για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, οι Οργανώσεις έχουν ξεκινήσει εξορμήσεις σε μια σειρά χώρους δουλιάς. Αυτή η μάχη δένεται συνδυασμένα με την οικονομική εξόρμηση και τις επόμενες μέρες θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, με στόχο να φτάσουν σε όλους τους εργαζόμενους των κλάδων που βρίσκονται σε διαδικασία συρρίκνωσης, σε όλους τους απολυμένους, σε όλους τους αγρότες, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Παρότι η ανεργία μεγαλώνει, μειώνεται το εισόδημα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, τα κομματικά μέλη δίνουν τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης με αισιοδοξία, γιατί αναδεικνύεται πως ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που κατανοούν την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ