Κυριακή 30 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Μπροστά στην Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να είναι καθ' όλα έτοιμη για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, οι δυνάμεις της ΚΟΑ είναι έτοιμες να ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας, να απευθυνθούν σε όλο το λαό, να τον καλέσουν να ενισχύσει οικονομικά το ΚΚΕ. Να ενημερώσουν το λαό, να διαδώσουν τις θέσεις του Κόμματος, να απευθύνουν κάλεσμα αγώνα και πάλης. Να εξηγήσουν το συμφέρον του λαού από την ενίσχυση του ΚΚΕ, από τη συμβολή στην ισχυροποίηση του Κόμματος.

Οι αυξημένες ανάγκες αντανακλώνται στην κατάρτιση των πλάνων των ΚΟ και στην αποφασιστικότητα με την οποία προχωράει ο σχεδιασμός της δουλιάς. Οπως είπε στο «Ρ» ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, «το πλάνο της ΚΟΑ είναι αυξημένο κατά 50% σε σχέση με προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις».

«Είμαστε αισιόδοξοι, τόνισε, ότι η ΚΟΑ θα υπερκαλύψει το πλάνο της. Ηδη έχουν συζητήσει σε γενικές συνελεύσεις όλες οι Κομματικές Οργανώσεις και έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις με φίλους και οπαδούς, γι' αυτό το ζήτημα, δηλαδή το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης και πώς θα οργανώσουμε τη δουλιά. Σ' αυτές τις συνελεύσεις και τις συσκέψεις γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να κατανοηθεί η σημασία αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης».

Εξηγώντας την ανάγκη πλατιάς και μαζικής οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, ο Σ. Κωτσαντής επισημαίνει ότι «το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ καθόρισε ως βασικό καθήκον την ισχυροποίηση του Κόμματος. Αυτό σημαίνει αυξημένη πολιτική, μαζική δράση της ΚΟΑ, όπως και όλου του Κόμματος».

«Προϋπόθεση, σημειώνει, για να ανταποκριθούμε σ' αυτό το στόχο - της ισχυροποίησης του Κόμματος - είναι να βελτιωθούν αποφασιστικά οι δομές της ΚΕ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ είναι αυξημένα τα κονδύλια που απαιτούνται για τη σύγχρονη ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και την τράπεζα πληροφοριών, για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Τμημάτων της ΚΕ, για τη στήριξη των ΚΟ και της ΚΝΕ. Ακόμα, για την ανάπτυξη του τμήματος της μαζικής διαφώτισης, τη στήριξη του "902", τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού, για να γίνουν οι απαραίτητες υλικοτεχνικές βελτιώσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο».

Η αισιοδοξία της ΚΟΑ πηγάζει από την πείρα της Οργάνωσης σε προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις, καθώς και από τις καθημερινές πολιτικές μάχες που δίνει και τους δεσμούς με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ο Σ. Κωτσαντής υπογραμμίζει ότι, ως ΚΟΑ, «έχουμε αυξημένες προϋποθέσεις και δυνατότητες να καλύψουμε το πλάνο. Κύριο σύνθημά μας, επιδίωξη στην οργάνωση της δουλιάς είναι να μπει περισσότερος κόσμος στη μάχη - μέλη του Κόμματος, ΚΝίτες, φίλοι και οπαδοί. Γι' αυτό βάζουμε στόχο μέχρι την 1η Νοέμβρη να έχουν πάρει όλα τα μέλη του Κόμματος και μεγάλος αριθμός των οπαδών και φίλων, κουπόνια της Εξόρμησης και να απευθυνθούμε πλατιά στο λαό».

Ορος για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης και ουσιώδες ζήτημα κατά την προετοιμασία της, είναι η μαζικότητα των δυνάμεων που θα μπουν στη μάχη και το πλήθος του λαού που θα φτάσουν με το κουπόνι. Οπως τονίζει ο Σ. Κωτσαντής, «έτσι θα αντιμετωπίσουμε και το υπαρκτό πρόβλημα της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στα πλατιά λαϊκά στρώματα, στους εργαζομένους. Δηλαδή να απευθυνθούμε σε πολλούς και να πάρουμε από λίγα».

«Ορίζονται συνεργεία, σημειώνει, για να "χτενίσουν" τους τόπους δουλιάς, να απευθυνθούμε σε όλους τους εργαζομένους. Εχουμε παλιότερη πείρα, από συγκεκριμένους τόπους δουλιάς, όπου έχουμε πάρει έστω και ελάχιστα χρήματα από κάθε εργαζόμενο, όμως έχει συμβάλει οικονομικά το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων. Προγραμματίζονται, επίσης, μαζικές εξορμήσεις στις γειτονιές, σπίτι σπίτι, στα καταστήματα, σε στέκια νεολαίας μαζί με την ΚΝΕ».

«Στις οργανώσεις, προσθέτει, αναδεικνύονται οι αυξημένες δυνατότητες που έχουμε σε σχέση με προηγούμενες εξορμήσεις. Ηδη οι οργανώσεις από προηγούμενες εκλογικές μάχες έχουν καταγραφές ψηφοφόρων - οπαδών, ψηφοφόρων - φίλων, που ξεπερνούν τους 70.000 και πρέπει να βρούμε τρόπο να απευθυνθούμε σε όλον αυτόν τον κόσμο».

Επισημαίνει ότι «το κύρος του Κόμματος γενικότερα εκτιμάται ότι είναι αυξημένο. Επομένως, πρέπει μαζικά να απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση και να ζητήσουμε την ενίσχυσή του, για να μπορέσει το Κόμμα να ανταποκριθεί στα πολιτικά του καθήκοντα. Πολύς κόσμος εκτιμά ότι η πολιτική και αγωνιστική δράση του ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να βάλει φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ανατροπή αυτών των πολιτικών».

Και συμπληρώνει ότι «υπάρχει αυξημένη εμπειρία των οργανώσεων, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί σ' αυτή την Οικονομική Εξόρμηση. Διατυπώνεται η αισιοδοξία ότι αυτή η μάχη με τον έντονο πολιτικό χαρακτήρα θα μας δώσει τη δυνατότητα να συζητήσουμε την πολιτική και τις θέσεις του Κόμματος, την ανάγκη να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι μαζικά στα συνδικάτα, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Να συνδέσουμε αυτή τη μάχη, της οικονομικής εξόρμησης, με την προετοιμασία του Κόμματος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, για την ανάγκη να συσπειρώσει δυνάμεις στα μέτωπα πάλης».

Μεταδίδοντας την αισιοδοξία της ΚΟΑ, υπογραμμίζει ότι «πολλές Οργανώσεις του Κόμματος, από τα ατομικά πλάνα που βάζουν τα μέλη και οι οπαδοί, ανεβάζουν το πλάνο που προτείνεται. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν αυξημένες δυνατότητες. Στόχος μας είναι την 1η μέρα να κάνουμε μια καλή αρχή, καλύπτοντας το 25% του συνολικού πλάνου της ΚΟΑ. Ηδη γίνονται οι πρώτες συναντήσεις με φίλους και οπαδούς και συμπληρώνονται τα πρώτα βήματα, για να καλυφτεί αυτός ο στόχος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ