Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαραστέκονται στον Σιν Γκάρλαντ

Με έκφραση αλληλεγγύης και απαίτηση να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του Σιν Γκάρλαντ, ηγέτη του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων.

- Το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΒΙΟΜΕΚ» στο Αλιβέρι, σε ανακοίνωση - καταγγελία του σημειώνει: «Η επαπειλούμενη έκδοση στις ΗΠΑ του Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, είναι, ταυτόχρονα, ένα σήμα κινδύνου για όσους αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων, που επιδιώκει να πισωγυρίσει την ανθρωπότητα σ' ένα νέο μεσαίωνα. Καμία υποτίμηση δε χωράει σ' αυτό το γεγονός, καμία επανάπαυση.

Ταξική συσπείρωση και αγώνας είναι η απάντηση στους τρομοκράτες των λαών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και στις κυβερνήσεις τους».

- Σε ανάλογου περιεχομένου ανακοίνωση, το Σωματείο Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, επισημαίνει: «Το εργατικό κίνημα και ο λαός μας έχει τη δική του αγωνιστική πείρα, κατανοεί τον βαθύτερο, αντιδραστικό, τρομοκρατικό χαρακτήρα της σύλληψης του Ιρλανδού ηγέτη και την απειλή ενάντια σε κάθε κόμμα, κίνημα και αγωνιστή που ορθώνει το ανάστημά του στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία.

Οι κυβερνήσεις της χώρας μας, που έβαλαν την υπογραφή τους στις σχετικές αποφάσεις της ΕΕ και στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνες και υπόλογες απέναντι στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό. Η πάλη για την ειρήνη, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, για τη λαϊκή ευημερία, συνεχίζεται».

- Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις Λευκού Κρέατος Νομού Εύβοιας, καταδικάζει την ενέργεια της βρετανικής κυβέρνησης, καταγγέλλει τους τρομοκράτες των λαών ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και καλεί τους εργαζόμενους σε ταξικό αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών και των εκφραστών τους.

- «Την τρομοκρατία που ασκεί ο ιμπεριαλισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε βάρος όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδιά του όπως έγινε πρόσφατα με τον αγωνιστή Σιν Γκάρλαντ, Πρόεδρο του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας», καταγγέλλει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε απόφαση της Διοίκησης. Συγκεκριμένα, «το ΕΚΡ και οι εργαζόμενοι της Ρόδου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Σιν Γκάρλαντ και καλούν σε ένα πλατύ μέτωπο διαμαρτυρίας όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, προκειμένου να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος του».

- Να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας Σιν Γκάρλαντ, απαιτούν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής ειρήνης Αιγάλεω.

Οπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: «σήμερα απειλείται με έκδοση στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος ενός Εργατικού Κόμματος, αύριο ένας από εμάς. Αφορμές υπάρχουν πολλές. Είναι οι αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχουμε, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ