Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραμυθο-θέατρο για παιδιά

Ο θίασος «Παραμύθι από μακριά» παρουσιάζει το έργο για παιδιά «Βορρά και Νότε, Τρέξτε!» της Βίλιας Χατζοπούλου, στο θέατρο «Πορεία», το οποίο βασίζεται σε επτά παραμύθια της Χιλής και σ' ένα μύθο από το Νησί του Πάσχα (το νησί ανήκει στη Χιλή). Μετά τη Χιλή και για τα επόμενα έξι χρόνια, σειρά έχουν παραμύθια από τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, την Αρμενία, τη Μαδαγασκάρη, τη Νέα Ζηλανδία και έργα που θα προκύψουν απ' αυτά τα παραμύθια. Το έργο «Η Γαλάζια Νο» της Βίλιας Χατζοπούλου, που βασίζεται σε πέντε ιαπωνικά παραμύθια, βραβεύτηκε με το Α' Κρατικό Βραβείο του ΥΠΠΟ (2004) και είναι το τρίτο που θα παιχτεί.

Στο έργο ο γιος του Ηλιου ξεκινά από την πατρίδα του που είναι έρημος και βρίσκεται στο βορρά της Χιλής. Διασχίζει τη μακρόστενη πατρίδα του ως την άκρη του νότου για να βρει τον πατέρα του, τον Ηλιο. Στο μεγάλο του ταξίδι θα συναντήσει ανθρώπους, καταστάσεις, γεύσεις, συνήθειες και χρώματα που δε γνώριζε. Αλλά στα εμπόδια δε σταματά, γιατί ξέρει να παίζει τα παιχνίδια του Ηλιου.

Σκηνοθεσία Βίλιας Χατζοπούλου, μουσική Σπύρου Διαμαντή. Παίζουν: Αγγελική Λεμονή, Μαίρη Λούση, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ