Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνιστή

«Εφυγε», την περασμένη Παρασκευή 28.10.2005, πλήρης ημερών, ο σύντροφος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΕΚΟΣ, από τις Ροβιές Δήμου Ελυμνίων Εύβοιας. Στο στερνό ταξίδι του τον συνόδεψαν μαζί με τους συγγενείς του και πολλοί συναγωνιστές, φίλοι και σύντροφοι.

Ο Βαγγέλης Τσέκος γεννήθηκε το 1917. Το 1943 εντάχτηκε στην ΕΠΟΝ και στις γραμμές του ΚΚΕ. Στη νεολαία ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Μόρφωσης και Πολιτισμού, μετατρέποντας τη μεγάλη αίθουσα του χαρτοποιείου στις Ροβιές σε χώρο πολιτισμού, θεάτρου και άλλων εκδηλώσεων που παρακολουθούσε όλο το χωριό. Μεταβαρκιζιανά, διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε από τις μοναρχοφασιστικές κυβερνήσεις για τη δράση του, σε Μακρόνησο, Γυάρο, Αίγινα κλπ. Ωστόσο, συνέχισε «ορθοστατών και ορθοβαδίζων» παραμένοντας κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και σύσσωμη η ΚΟΒ Λίμνης - Σκεπαστής του Κόμματος, στην οποία ανήκε ο σ. Βαγγέλης, αποχαιρετώντας το σύντροφο με την υπόσχεση για τη συνέχιση του αγώνα του για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία, σήμερα, και συνολικά για τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ