Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Μαθητές ενός κατώτερου θεού

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν, χτες το πρωί, εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος και μαθητές των ΤΕΕ της περιοχής. Οι γονείς και οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός πως, αν και έχει μπει ο Νοέμβρης, οι ελλείψεις στα σχολεία παραμένουν μεγάλες. Στα ολοήμερα δεν έχουν καλυφτεί όλες οι ειδικότητες, δάσκαλοι Πληροφορικής σε πειραματικό σχολείο δεν υπάρχουν, όπως επίσης και υπολογιστές, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο βάζει την Πληροφορική ως υποχρεωτικό μάθημα. Παράλληλα, απουσιάζουν καθηγητές Γερμανικών από το 2ο Γυμνάσιο, Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Οικιακής Οικονομίας από το 1ο Γυμνάσιο και δύο Μηχανολόγοι, δύο Νοσηλευτικής, μία Αισθητικός και δύο Κομμωτές από το απογευματινό ΤΕΕ, κλπ.

Αν και οι γονείς είχαν ενημερώσει και είχαν κλείσει ραντεβού πριν από ένα μήνα, προκειμένου να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, χτες την αντιπροσωπεία δέχτηκε ο διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Γ. Καλού, χωρίς να δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Πέραμα, επισήμαναν οι εκπρόσωποι των γονιών, μας επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ταξικότητα της εκπαίδευσης. Τα παιδιά του Περάματος θα πρέπει να συναγωνιστούν με παιδιά άλλων πιο «αναβαθμισμένων» συνοικιών, που τα σχολεία τους λειτουργούν κανονικά από την έναρξή τους, τονίζοντας πως το ίδιο το υπουργείο δημιουργεί μαθητές «δυο ταχυτήτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ