Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«23ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»
Ξεπούλημα με... ονοματεπώνυμο

Με την υποβάθμιση του ονόματος του αγωνιστή της ειρήνης, βουλευτή της ΕΔΑ και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο συγκεκριμένος αγώνας, για μια ακόμη χρονιά, διεξάγεται αύριο ο «23ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών». Ο αγώνας θα διεξαχθεί παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών και το λαϊκό αγώνα δρόμου 10.000 μ.

Και φέτος όμως η αναφορά στο έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη πήγε... περίπατο, ενώ αντίθετα για μια ακόμη φορά το όνομα του επίσημου χορηγού, της τράπεζας «ΑΛΦΑ», ήταν αυτό που κατείχε περίοπτη θέση παντού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, έκανε μεταξύ άλλων ειδική αναφορά στο... χορηγό και στην ανανέωση της συνεργασίας, δηλώνοντας ότι αποτελεί σύμμαχο στη διεξαγωγή του αγώνα τόσο για φέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα πάντως αναγράφεται σαν επίσημος υποστηρικτής του αγώνα το υπουργείο Πολιτισμού - Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης. Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ να αναφέρθηκε και στην ουσιαστική συμβολή του υπουργείου, το οποίο στήριξε οικονομικά τον αγώνα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται ο αποκλειστικός χορηγός είναι σύμφωνα με τους ανθρώπους της Συνομοσπονδίας η... ψυχή της διοργάνωσης. Και με βάση αυτό, απορίας άξιον είναι εάν στο μέλλον, για εμπορικούς και διαφημιστικούς λόγους, ο χορηγός θελήσει να εξαφανίσει το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη από τον αγώνα τι θα συμβεί...

Αλλωστε η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, που συνεχώς εντείνεται, βρίσκει ήδη και εδώ την απήχησή της, αφού οι διοργανωτές του αγώνα έχουν θεσπίσει χρηματικά έπαθλα για τους αθλητές και τις αθλήτριες ανάλογα με τη θέση τερματισμού και τα ρεκόρ που θα πετύχουν. Την ίδια ώρα, βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έκανε λόγο για υψηλές αξίες, αθλητικές και κοινωνικές, στην αναφορά του για το λαϊκό αγώνα δρόμου που είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Ελπίδα».

Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.000 αθλητές στο μαραθώνιο, ενώ 1.500 στα 10.000 μέτρα. Ξεχωρίζουν οι παρουσίες του Ιταλού ολυμπιονίκη Στέφανο Μπαλντίνι, αλλά και από ελληνικής πλευράς, της Γεωργίας Αμπατζίδου, του Γιάννη Κούρου και της Νίκης Μπακογιάννη. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί στις 8.30, ενώ στις 9.00 των 10.000 μ. από το Καλλιμάρμαρο, όπου και θα επιστρέψουν οι αθλητές για να τερματίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ