Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επιτακτική ανάγκη ο αγώνας κατά της ΚΑΠ!

Αγροτική σύσκεψη χτες στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού

Περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις ενημέρωσης σε δήμους και χωριά κι άλλες δραστηριότητες για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πειθήνια η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκαν σε χτεσινή σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων κι αγροτών της Καρδίτσας, που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού (ΕΟΑΣΝΚ). Η σύσκεψη έγινε ενόψει και της αγροτικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΟΑΣΝΚ στις 30 Νοέμβρη, στην πλατεία Δικαστηρίων στην Καρδίτσα. Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη δυναμικής συμμετοχής της μικρομεσαίας αγροτιάς στο μεθαυριανό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι στη Θεσσαλία, αποφάσεις συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ πήραν, επίσης, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη».

Στη σύσκεψη, που έγινε χτες στην Καρδίτσα, τονίστηκε ότι η μικρομεσαία αγροτιά, δεν έχει άλλο δρόμο εκτός απ' αυτόν της οργάνωσης και της ανάπτυξης νέων δυναμικών αγώνων για την ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που με την αναθεώρησή της θα πολλαπλασιάσει και θα εντείνει τα προβλήματά τους, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά τους. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι όσα προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τα βιοκαύσιμα και τη νιτρορύπανση, με τη βοήθεια κάποιων καλοθελητών, αποτελούν προπαγάνδα που στοχεύει στο να μην αντιληφθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες τι τους περιμένει με τη νέα ΚΑΠ, ώστε να μην παλέψουν ενάντια στην εφαρμογή της και για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Στη Λάρισα, την Τρίτη 15 Νοέμβρη ξεκινούν από τα Φάρσαλα οι επαρχιακές συσκέψεις που αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού κι ανάλογες θα γίνουν στη συνέχεια σε Αγιά, Τύρναβο και Ελασσόνα. Στα Τρίκαλα, αγροτική συγκέντρωση θα γίνει, στις 28 Νοέμβρη, στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ